Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Najlepšie platená britská šéfka si polepšila: FOTO Keď uvidíte, koľko zarába, padnete na zadok

Denise Coatesová
Denise Coatesová (Zdroj: YouTube/Staffordshire University)

LONDÝN - Najlepšie platená riaditeľka v Británii, spolumajiteľka stávkarskej webovej stránky Bet365 Denise Coatesová, dostala opäť pridané. Jej plat je teraz 265 miliónov libier ročne (asi 298 miliónov eur), uviedla to v stredu stanica BBC na svojom portáli s odvolaním sa na účtovníctvo firmy. Táto suma, zahŕňajúca aj dividendy, je o 48 miliónov libier (cca 54 miliónov eur) vyššia, než Coatesová zarobila vlani. Svedčí to podľa BBC o rastúcej popularite online stávkovania.

Chudobná Anna šokovala celý svet: Vydávala sa za miliardársku dedičku, oklamala aj Warenna Buffeta

Tento biznis však čelí rastúcej kritike, že nerobí dosť, aby sa vysporiadal s problémami, ako sú vplyvy hazardu na zákazníkov, najmä pokiaľ ide o chorobnú závislosť na hraní hazardných hier, teda gamblerstvo.

Bet365 je súkromná spoločnosť, ktorú vlastní Coatesová a členovia jej rodiny; brat John je tiež výkonným riaditeľom a otec Peter stojí na čele podniku.

Vlani plat a dividendy Coatesovej predstavovali sumu 217 miliónov libier. Na konci marca jej základný plat vzrástol zo 199 na 220 miliónov libier. Firma vyplatila 90 miliónov na dividendách, z toho polovica patrila Coatesovej ako majiteľke polovice podniku.

Coatesová vyštudovala na univerzite v Sheffielde ekonometriu, teda uplatnenie metód štatistickej matematiky na spracovanie ekonomických údajov, než nastúpila do otcovej stávkovej kancelárie. Na začiatku tisícročia rozpoznala potenciál stávkovania na internete a investovala do domény Bet365.com, aby mohla naviesť rodinné podnikanie týmto smerom. Bet365 je v súčasnosti najväčší súkromný zamestnávateľ v odbore a má milióny zákazníkov po celom svete. Ponúka športové stávky, poker, casino, hry a bingo. Podľa účtovníctva príjmy podniku vzrástli o štvrtinu vo finančnom roku končiacom v marci a prevádzkový zisk o 31 percent.

Predák labouristických poslancov Tom Watson nedávno opísal gamblerstvo ako "haváriu" pre verejné zdravotníctvo. Bet365 tvrdí, že rozvíja spôsoby, ako rozpoznať rizikového hráča, a že pomáha zákazníkom "zodpovedne stávkovať". Avšak Luke Hildyard, ktorý vystupuje ako hovorca kampane proti prehnanému odmeňovaniu manažérov, tvrdí, že "stávkové spoločnosti nie sú práve hnacou silou dobra vo svete".

"Stúpa povedomie o tom, že veľký biznis slúži iba záujmom úzkej elity miliardárov, poberajúcich stovky miliónov zo ziskov podniku, tvoreného závislosťou iných ľudí. A nerobí nič, aby sa toto vnímanie rozptýlilo," poznamenal Hildyard.

Päťdesiatjedenročná Coatesová podľa grafu BBC mala ešte v roku 2012 ročný príjem vo výške šesť miliónov libier. Skupina vlastní futbalový klub Stoke City, ktorý vlani vyrobil stratu vo výške 21 miliónov libier, a vlani tiež vyplatila 75 miliónov libier dobročinnému fondu, pomenovanom po Coatesovej.

Viac o téme: PlatStávkovanieDenise CoatesováBet365
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu