Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zeman opäť útočí na novinárov: VIDEO nevkusného vtipu, tvrdé reakcie

Miloš Zeman Zobraziť galériu (3)
Miloš Zeman (Zdroj: Twitter / Václav Dolejší)

PRAHA - Zdá sa, že už nemá zábrany. Český prezident Miloš Zeman ukazuje svoju nechuť voči novinárom čoraz častejšie. Tentokrát sa preukázal nechutným vtipom na účet zavraždeného saudskoarabského žurnalistu Džamála Chášukdžího, za čo utŕžil poriadnu kritiku.

Zeman pri odchode zo Snemovne, kde prehovoril k rozpočtu na budúci rok, novinárom po niekoľkých odpovediach na otázky povedal, že sa s nimi lúči a že mu priniesli krásnu fotografiu z internetu, na ktorej bol on. 

„Z tej fotografie vychádza bublina: Mám rád novinárov, možno že ich pozvem na večeru na saudskoarabské veľvyslanectvo. Prajem vám napriek tomu pekný deň," dokončil.

Z konzulátu už nevyšiel

Chášukdží, ktorý sa netajil kritikou monarchie, bol nezvestný od 2. októbra, kedy vstúpil kvôli vybaveniu osobných dokladov na konzulát Saudskej Arábie v Istanbule. Rijád až po 17 dňoch jeho smrť priznal, do tej doby tvrdil, že po vybavení svoje záležitosti z konzulátu v zdraví odišiel.

Podozriví z vraždy novinára Chášukdžího podľa saudskoarabskej prokuratúry konali zámerne. Jej vyhlásenie je v rozpore s predošlým oficiálnym vysvetlením Rijádu, že saudskoarabský novinár prišiel o život pri „pästnom súboji", pripomína agentúra DPA.

Takto vchádzal Chášukdží na saudskoarabský konzulát

Zeman opäť útočí na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/AP/CCTV/Hurriyet)

Odporné a neprijateľné ako Zeman

Za neprijateľné označili na sociálnych sieťach Zemanove slová jeho dlhoroční kritici. „Nie je to prvýkrát, keď prezident republiky tak či onak verejne blúzni o likvidácii novinárov. V kontexte so zločinmi sprostých vrážd, ktoré sa každoročne na novinároch páchajú, je to odporné a neprijateľné. Rovnako ako Zeman sám," uviedol predseda snemovne klubu TOP 09 Miroslav Kalousek.

Podľa šéfa TOP 09 Jiřího Pospíšila „Zemanovi bohužiaľ nie je svätá ani smrť nevinného človeka". Podpredseda Európskeho parlamentu Pavel Telička (nestraník) výrok označil za bezohľadnú úbohosť a rečnícky sa spýtal, či je to jediná prezidentova reakcia na smrť novinárov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu