Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

FBI potvrdila ďalšie dve podozrivé zásielky pre kongresmanku Watersovú

(Zdroj: SITA/AP Photo/Christopher Weber)

LOS ANGELES - Dve ďalšie podozrivé zásielky, podobné tým, aké mali prísť bývalému americkému prezidentovi Barackovi Obamovi a ďalším vysokopostaveným demokratom, sa našli v pošte pre kalifornskú kongresmanku Maxine Watersovú. S odvolaním sa na stredajšiu správu Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) o tom informovala agentúra Reuters.

S poslednými dvoma balíčkami pre Watersovú, ktorá je demokratickou kongresmankou a známou kritičkou prezidenta Donalda Trumpa, tak vyšetrovatelia celkovo preverujú osem podozrivých zásielok obsahujúcich výbušné zariadenie. Ani jedna zo zadržaných zásielok nevybuchla a nikto nebol zranený. K zodpovednosti za tento incident sa doposiaľ nikto neprihlásil.

Podľa nemenovaného zdroja agentúry AP balíky zaslané prominentným demokratom a do televízie CNN obsahovali prášok a úlomky skla. Vyrobené boli z asi 15 centimetrov dlhých plastových rúrok a pokrývala ich čierna páska. Každé zariadenie údajne obsahovalo malú batériu, podobnú batérii v hodinkách. Zdroj neuviedol, či bol prášok výbušný.

Starosta amerického mesta New York Bill de Blasio označil v stredu zaslanie výbušných zariadení bývalým americkým prezidentom Billovi Clintonovi a Barackovi Obamovi, ako aj spravodajskej televízii CNN v New Yorku za "teroristický čin". Prezident Trump zásielky odsúdil ako zbabelé pokusy, ktoré krajina nemôže tolerovať.

Viac o téme: Maxine WatersováPodozrivé zasielky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu