Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Obrovský škandál v Nemecku: Orgány neprávom väznili Sýrčana (†26), skončilo sa to tragicky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BERLÍN - Minister vnútra nemeckej spolkovej krajiny Severné Porýnie-Vestfálsko Herbert Reul priznal v piatok vážne pochybenie vo svojom rezorte po tom, ako v meste Kleve zomrel 26-ročný Sýrčan, umiestnený do vyšetrovacej väzby v dôsledku omylu. Nemenovaný muž podľahol minulú sobotu zraneniam, ktoré utrpel pri požiari vo svojej cele, informovala tlačová agentúra DPA.

Policajti v rozpore s platnými predpismi nepreverili dôkladnejšie totožnosť zadržaného cudzinca, ktorého považovali za hľadanú osobu. Tou bol v skutočnosti istý muž pochádzajúci z Mali, ktorý sa na Sýrčana vôbec nepodobal, povedal Reul. "Musíme urobiť všetko pre to, aby sa takýto prípad neopakoval," upozornil krajinský minister, pričom sa ospravedlnil rodine zosnulého.

Výbor pre vnútorné a právne záležitosti krajinského parlamentu Severného Porýnia-Vestfálska prípadu venoval v piatok mimoriadne zasadnutie. Sýrčan pri požiari v cele utrpel ťažké popáleniny, ďalších desať osôb sa priotrávilo dymom. Príslušné orgány po tomto incidente priznali, že zadržaný cudzinec strávil neprávom vo väzbe vyše dva mesiace.

Viac o téme: PožiarVäzbaNemeckoSýria
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu