Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Policajt urobil niečo, za čo by sa mal hanbiť do konca života: A navyše dostal mastnú pokutu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

VIEDEŇ - Pokutu 16 800 eur dostal v stredu na súde rakúsky policajt, ​​ktorý vlani počas nočnej služby prijal volanie o pomoc, nijako naň ale nereagoval a neskôr sa snažil sfalšovať protokol. Informovala o tom agentúra APA.

Žena počas Silvestra zaútočila na policajta: VIDEO S tým, čo nasledovalo, určite nerátala

Päťdesiatštyriročný policajt vlani v auguste prijal okolo 4.00 telefonát od ženy, ktorá sa obávala neznámeho muža pohybujúceho sa okolo jej domu. Podľa súdu policajt volanie ignoroval a nezapísal ho ani do úradných dokumentov.

Obžalovaný sa na súde v St. Pöltene bránil, že po hovore zaspal. "Veľa sa toho dialo. Je mi to ľúto," povedal. Súd mu ale neuveril. "Dospeli sme k záveru, že ste zámerne zabránili tomu, aby na miesto vyšla hliadka," uviedol súd a uložil pokutu.

Muž, ktorý pre políciu pracuje zhruba tridsať rokov, bol uznaný vinným zo zneužitia právomoci úradnej osoby a z pokusu o navádzanie k rovnakému činu. Strážca zákona totiž v okamihu, keď sa žena začala nasledujúci deň zaujímať, prečo k nej žiadna hliadka neprišla, prehováral kolegu, aby spísal falošný protokol.

Viac o téme: PolicajtPokuta Rakúsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu