Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Strašidelná smrť turistu (†23): Stačilo, aby vytiahol z vody rybársku sieť a potom TO prišlo

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TASR/AP Photo/Heng Sinith)

CANBERRA - Britský cestovateľ zomrel po tom, čo ho v Austrálii uhryzol morský had počas práce na palube lode. Polícia v Severnom teritóriu uviedla, že 23-ročný muž bol uštiputý vo štvrtok popoludní pri vytiahnutí siete približne 650 kilometrov východne od Darwinu. Zdravotníci mu už nemohli pomôcť.

Neuveriteľná príroda: V USA našli dvojhlavého hada na FOTO, ublížiť môže oboma hlavami

Posádka záchranárskeho vrtuľníka bola privolaná, keď loď smerovala do Borroloola, no podľa polície už mohli obeť prehlásiť len za mŕtvu. Muž popoludní zomrel. Správy NT News mladíka opísali ako "batôžkára".

O smrti bolo upovedomené aj britské veľvyslanectvo, ktoré uviedlo, že poskytuje podporu rodine zosnulého a je v kontakte s austrálskymi úradmi.

Denník The Sun informoval, že bolo začaté policajné vyšetrovanie a telo bude podrobené pitve. Podľa ABC News už s vlastným vyšetrovaním začal aj inšpektorát práce.

Strašidelná smrť turistu (†23):
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Experti uviedli, že môže ísť o prvý zaznamenaný prípad úmrtia v dôsledku uhryznutia morským hadom v Austrálii.

Blanche D'Anastasiová, ktorá skúma morské hady na univerzite Jamesa Cooka, povedala BBC, že predpokladá, že v Austrálii nikdy predtým nedošlo k tomuto druhu úmrtia.

Profesor Bryan Fry z University of Queensland doplnil, že ide o "tragickú nešťastnú náhodu". Väčšinou sú neškodné zvieratá, za ktorými sa ľudia radi potápajú. Ale v prípade rybárskych lodí s vlečnými sieťami sa v nej mohol živočích zraniť, a preto zaútočil.

Viac o téme: SieťTuristaRybačkaMorský had
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu