Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Veľký zásah českej polície priniesol ovocie: Odhalili sieť výrobcov drog, ako aj ich laboratórium

Veľký zásah českej polície. Zhabali celé laboratórium s drogami. Zobraziť galériu (3)
Veľký zásah českej polície. Zhabali celé laboratórium s drogami. (Zdroj: Polícia ČR)

PRAHA - O operácii Royal, v rámci ktorej česká Národná protidrogová centrála preverovala trestnú činnosť zločineckej siete osôb orientovaných na výrobu a dodávky suroviny potrebnej na rozsiahlu nelegálnu výrobu metamfetamínu, informoval v stredu web Polície ČR.

Podľa rovnakého zdroja došlo na území Česka v tejto súvislosti doteraz k zadržaniu a obvineniu šiestich osôb, členov organizovanej skupiny, ako aj odhaleniu veľkoobjemového laboratória, v ktorom prebiehala priemyselná extrakcia pseudoefedrínu. Samotný proces výroby bol koncentrovaný do česko-nemeckých prihraničných oblastí a na územie spolkovej republiky.

Veľký zásah českej polície.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Polícia ČR)

Kriminálne zoskupenie tvorili zväčša občania vietnamskej národnosti, ktorí využívali aj kontakty na krajanov v oboch spomínaných krajinách. Bezpečnostné zložky našli pri obhliadke dejiska trestnej činnosti množstvo odpadkového materiálu z viacerých cyklov extrakcie, ktoré zodpovedá výrobe asi 200 kilogramov metamfetamínu. Obvineným, ktorých ďalšia možná trestná činnosť je predmetom vyšetrovania, hrozia v prípade potvrdenia viny súdom 12-ročné tresty väzenia.

Veľký zásah českej polície.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Polícia ČR)

Viac o téme: DrogyLaboratóriumZločinPolícia Česká republika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu