Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Pančovaný alkohol zabíja v Iráne vo veľkom: Takmer 30 mŕtvych a stovky priotrávených

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: androidportal.zoznam.sk)

TEHERÁN - Na najmenej 27 sa už zvýšil počet obetí konzumácie pančovaného alkoholu v Iráne. V nemocniciach bolo v uplynulých dňoch hospitalizovaných 302 pacientov s príznakmi otravy alkoholom, v starostlivosti lekárov zostáva stále 176 z nich vrátane 15 ľudí, ktorých stav označujú lekári za kritický. Aktualizované informácie z islamskej republiky priniesli v nedeľu tlačové agentúry ISNA, ako aj DPA a Reuters.

Medzičasom hlásia úmrtia na následky otravy pančovaným alkoholom z viacerých provincií Iránu - Alborzu, Hormozgánu, v ktorom leží významne otravami zasiahnuté mesto Bandar Abbás, Severného Chorásánu, respektíve Kohgíluje a Bójer-Ahmadu. Pre podozrenie z účasti na ilegálnej výrobe alkoholu zadržali podľa sobotňajších informácií 31 ľudí.

V Iráne je od islamskej revolúcie v roku 1979 výroba i konzumácia alkoholu trestná. Výnimka platí iba pre príslušníkov kresťanskej menšiny. Napriek tomu je konzumácia alkoholických nápojov rozšírená, tak víno, pivo, ako aj rôzne druhy pálenky sú ľahko dostupné u ilegálnych predajcov. Keďže je importovaný alkohol pre väčšinu iránskej populácie pridrahý, mnohí vyrábajú vlastné produkty alebo nakupujú u lokálnych predajcov, čo opakovane vedie k tragickým prípadom.

Viac o téme: OtravaIránTeheránPančovaný alkohol
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu