Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Trump všetkých šokoval: VIDEO Slová lásky o diktátorovi Kimovi, TOTO naozaj povedal?!

Donald Trump a Kim Čong-un
Donald Trump a Kim Čong-un (Zdroj: SITA/AP)

WASHINGTON - Zamilovali sme sa do seba, povedal o svojom vzťahu s Kim Čong-unom Donald Trump. K svojmu vzťahu na diaľku k o polovicu mladšiemu diktátorovi sa ženatý 72-ročný americký prezident priznal verejnosti v sobotu na mítingu so svojimi priaznivcami v športovej hale mesta Wheeling v západnej Virginii. Pochválil sa tiež, že mu severokórejský vodca napísal krásne listy.

Slovensko má vydať Rusom muža, ktorý svedčil o obrovských úplatkoch: Prípad siaha až k Putinovi

Trump sa Kima na jednaní snažil presvedčiť, aby sa Severná Kórea vzdala atómových zbraní. "Bol som tvrdý, on tiež, medzi nami to bolo hore a dole," rozprával šéf Bieleho domu. "A potom sme sa zamilovali. Jasné? Nie, naozaj," uisťoval prezident najväčšej svetovej veľmoci.

Kim si vraj jeho srdce získal nielen počas ich zatiaľ jediného stretnutia v júni v Singapure, ale aj listami, ktoré mu napísal. Ich vzťah však podľa Trumpa priniesol aj konkrétne politické plody v podobe sľubu severokórejského vodcu, že zruší všetky atómové a raketové testy. Analytici sú ale k jeho optimizmu skeptickí, žiadny pozorovateľný pokrok vytvorenia denuklearizovaných zón Kórejského polostrova vraj zatiaľ vidieť nie je.

Vzťah medzi Trumpom a Kimom mal v minulosti do idyly ďaleko. Niekoľkokrát sa vzájomne počastovali nadávkami. Prezident USA o severokórejskom vodcovi hovoril ako o "malom a hrubom" a označil ho tiež za "rakeťáka". Vodca KĽDR zase o Trumpovi povedal, že je choromyseľný a mal ho za "starého blázna".

Vo Wheelingu dala hlava USA najavo, že z prípadnej kritiky svojich slov o vzťahu s Kimom si nič nerobí. "Donald Trump hovorí, že sa zamilovali. To je hrozné, hrozné, že? Je to také neprezidentské," robil si žarty a následne ukázal na dav ľudí, ktorý sa vo Wheelingu zhromaždil: "Vždy hovorím, že je ohromne ľahké byť prezidentský. ale to by sa do tejto natrieskanej haly nechcelo zvonku dostať ďalších 10-tisíc ľudí, stálo by ich tam len 200," uzavrel Trump.

Viac o téme: Donald TrumpKim Čong-un
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu