Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Turisti si v africkom parku fotili slony: Po chvíli sa odohralo čosi strašné, smrť Nemky (†49)

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

HARARE - V národnom parku Mana Pools na severe Zimbabwe ušliapal slon 49-ročnú turistku z Nemecka. S odvolaním na miestne úrady to vo štvrtok napísal spravodajský server BBC.

Príroda sa totálne zbláznila: VIDEO Africké slony a žirafy sa brodia v snehu, obyvatelia sú v šoku

Hovorca národného parku povedal, že turisti si pri vstupe do rezervácie všimli stádo slonov, ktoré si začali fotografovať. Jeden zo slonov potom na ženu zaútočil.

"Nevieme, čo zviera tak rozzúrilo, že zaútočilo na ženu," uviedol hovorca parku. Turistka, ktorej identitu nezverejnili, zraneniam podľahla v noci na štvrtok.. "Vždy žiadame ľudí, aby sa držali ďalej od divokých zvierat; mali by ostávať v bezpečnej vzdialenosti," povedal hovorca podľa agentúry AP v tejto súvislosti.

Pripomenul tiež, že v Zimbabwe vlani zaútočili slony na ľudí dovedna 41-krát. Jednou z ich obetí bol aj turistický sprievodca, ktorého dospelý sloní samec pošliapal a doslova roztrhal na kusy, skôr než sa jeho kolegom podarilo prísť mu na pomoc.

Zimbabwe má druhú najpočetnejšiu sloniu populáciu na svete - podľa posledného sčítania tam v roku 2016 žilo okolo 82.304 slonov. Zimbabwe v tomto smere predstihuje len susedná Botswana, kde predvlani narátali 130.451 slonov, priblížila stanica BBC.

Viac o téme: SlonZimbabwe
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu