Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO Horor v luxusnom ubytovaní pre milovníkov safari v Afrike: Nabudený slon zabil sprievodcu

Mark Lautenbach Zobraziť galériu (4)
Mark Lautenbach (Zdroj: Facebook)

KAPSKÉ MESTO - Jeden z najlepších safari sprievodcov v Južnej Afrike bol ušliapaný na smrť sloním samcom v ruji. Po tom, čo rozhnevané zviera prerazilo plot a dostalo sa k turistickému ubytovaniu Leopard Rock Lodge, pokúsil sa ho Mark Lautenbach (†33) odplašiť, aby sa vrátilo naspäť. Testosterónom nabitý kolos však na neho zaútočil a spôsobil mu rozsiahle zranenia.

Americký pár o chlp unikol hrôze v Keni: VIDEO Útok banditov s mačetami a zbesilý útek autom

Mark Lautenbach bol podľa portálu MailOnline profesionálnym fotografom, manažérom a vedúcim sprievodcom v Leopard Rock Lodge, ktorý sa nachádza v 70-tisíc hektárovej chránenej oblasti Madikwe v blízkosti Národného parku Kruger. Ubytovanie zahŕňa päť luxusných chát s úžasným výhľadom na prírodu, pričom v okolí žijú slony, byvoly, leopardy, levy aj nosorožce.

FOTO Horor v luxusnom
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Aj keď pre dovolenkárov túžiacich po dobrodružstve má takáto symbióza určite svoje čaro, treba rátať aj s prítomnosťou istého nebezpečenstva, aj keď sa nachádza za plotom. "Keď je sloní samec v ruji, stáva sa extrémne nebezpečným a vysiela posolstvo k samiciam, že je pripravený sa páriť, " dodal miestny odborník s tým, že taktiež dáva ostatným rivalom na známosť, aby mu nestáli v ceste. Toto obdobie môže trvať niekoľko týždňov alebo dokonca niekoľko mesiacov.

FOTO Horor v luxusnom
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

"Tento slon bol starší samec a veľmi veľký, prerazil plot a dostal sa do ubytovacích priestorov, čím sa stal potenciálne veľmi veľkým nebezpečenstvom pre všetkých. Mark je odborník a mal veľa stretnutí so sloním samcom, ale niečo sa totálne pokazilo a zamestnanci hovoria, že už nemohli nič robiť," dodal.

FOTO Horor v luxusnom
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Expertka na slony, doktorka Michelle Henleyová z organizácie Save the Elephants, uviedla: "Musíte byť dvojnásobne opatrní, keď narazíte na slonie samce v ruji, pretože sú oveľa agresívnejšie." V takom prípade je lepšie sa k nim nepribližovať a radšej sa im už z diaľky vyhnúť.

Viac o téme: SlonSafariJužná AfrikaMark Lautenbach
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu