Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Útok šialenca v Hamburgu: Pri prevoze na psychiatriu polial policajtov horľavinou, jeden mŕtvy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

HAMBURG - Tragicky sa skončil v pondelok predpoludním pokus úradov v Hamburgu previezť 28-ročného muža z mestskej časti Eissendorf na psychiatriu.

Ako informoval Severonemecký rozhlas (NDR) a internetové vydanie denníka Bild s odvolaním sa na policajné zdroje, duševne chorý muž zaútočil horľavinou na dvoch úradníkov a zamestnanca mesta. Jeden z úradníkov utrpel ťažké popáleniny, na následky ktorých po krátkom čase skonal.

Útočník bezprostredne po útoku vyskočil z okna bytu, pričom utrpel ťažké zranenia podobne ako ďalší z úradníkov. Zamestnanec mesta vyviazol s ľahkými zraneniami. Napriek faktu, že 28-ročný muž bol už od roku 2014 pod dohľadom súdu a ešte predtým sa dobrovoľne podrobil terapii na psychiatrii, nikto nerátal s podobným útokom. Liečený muž sa iba v tomto roku presťahoval k otcovi do inkriminovaného bytu a nebol považovaný za nebezpečného.

Ani pri pohovore zo 6. septembra nič nenasvedčovalo nárastu miery jeho agresivity, aj keď pri stretnutí nebol komunikatívny. Na likvidácii požiaru sa podieľali desiatky hasičov. Prípad a okolnosti, ktoré viedli k jeho dramatickej eskalácii, sú predmetom vyšetrovania kriminalistov.

Viac o téme: Horľavinaútok NemeckoHamburg
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu