Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Škandalózny hotel smrti v Hurghade, kam chodia aj Slováci: Šokujúce zistenie po tragickom úmrtí manželov

Steigenberger Aqua Magic Zobraziť galériu (3)
Steigenberger Aqua Magic (Zdroj: fb/Tom Cooper, FB/Steigenberger Aqua Magic)

LONDÝN - Minulý mesiac otriasla dovolenkármi správa o smrti britských manželov v egyptskej Hurghade počas pobytu vo štvorhviezdičkovom hoteli Steigenberger Aqua Magic. Neskôr vyplávali na povrch informácie, že zariadenie malo značné problémy s hygienou a niektorí hostia v ňom mali ochorieť napríklad na salmonelózu. Cestovná kancelária Thomas Cook si po tejto tragédii a správach o zlom štandarde v ubytovacom zariadení objednala hĺbkovú kontrolu. Hygienici zistili vysokú úroveň baktérií e-coli a stafylokokov.

Ďalšie zlé správy z hotela v Hurghade, v ktorom zomreli manželia: Z tohto jedla som sa nakazil!

Nezávislý špecialista na hygienu a odborník na kvalitu ovzdušia vykonali v hoteli sériu testov. Zvýšený výskyt baktérie e-coli a stafylokokov mohol mať na svedomí ochorenia, ktoré boli hlásené hosťami. Na druhej strane si však nemyslia, že by mohli spôsobiť záhadnú smrť Johna Coopera (†69) a jeho manželky Susany (†63). Príčinu by mala odhaliť pitva, na ktorej výsledky stále čakajú egyptské úrady.

Manželia Susan († 64)
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Tom Cooper)

Dcéra zosnulého britského páru Kelly Ormerodová (40) sa pre The Sun vyjadrila, že sa obáva, že cestovná kancelária sa bude snažiť ukryť skutočnú pravdu, aby zachránila cestovný ruch v Egypte, a tak sa nikdy nedozvie, čo sa jej rodičom naozaj stalo.

Cestovná kancelária Thomas Cook uviedla, že zverejnené výsledky testov ukázali, že v auguste v hoteli Steigenberger Aqua Magic prišlo k nepríjemnej zmene a že štandardy klesli pod úroveň, ktorú očakáva od svojich partnerov. Uvedené ubytovacie zariadenie tak má u nej naďalej stopku a neponúka ho svojim zákazníkom.

Hosťom mali v hoteli servírovať aj takéto nedopečené kuracie mäso.
Zobraziť galériu (3)
Hosťom mali v hoteli servírovať aj takéto nedopečené kuracie mäso.  (Zdroj: profimedia.sk)

Špecialisti však napríklad nemohli vstúpiť do hotelovej izby Cooperovcov, ktorá zostala pod kontrolou egyptských orgánov kvôli prebiehajúcemu vyšetrovaniu. V blízkosti miestnosti však boli namerané normálne hodnoty hladiny oxidu uhličitého a nenašli sa žiadne stopy po prítomnosti oxidu uhoľnatého. Výsledky tiež ukázali normálnu hladinu chlóru v bazénoch a testy neidentifikovali ani prítomnosť šigely, listérie či salmonely.

Viac o téme: DovolenkaBaktérieHotelEgyptHurghada
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu