Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Ďalšia smrť v Hurghade: Matku zabila vodná atrakcia, dcéra videla tú hrôzu na vlastné oči!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

HURGHADA – Egyptskou Hurgadou, ktorá patrí medzi najvyhľadávanejšie letoviská v krajne, otriasla ďalšia tragédia. O život prišla britská turistka v strednom veku, ktorá si chcela s dcérou užiť jazdu na nafukovacej atrakcii. Žiaľ, tá sa jej stala osudnou. Nafukovací banán sa na mori prevrátil a Britka pod ním zostala uviaznutá. Jej dcéra ju videla zomierať.

Britská turistka, ktorá zahynula v egyptskej Hurgade, mala niečo medzi 50 až 60 rokmi. Na dovolenke bola spoločne so svojou dcérou. Obe sa vybrali na jazdu nafukovacím banánom. Čln sa však na mori nešťastne prevrátil a ženu privalil.

Dovolenka v Egypte
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Svedok incidentu opísal, že ženu sa po nešťastí podarilo vytiahnuť a ďalší turisti sa ju snažili oživiť. „Počul som, ako jej dcéra kričala, pretože videla, že s matkou to je vážne. Vykonávali masáž srdca, ale nikto neskúsil umelé dýchanie. Kričal som, nech jej uvoľnia dýchacie cesty, ale odstrčili ma preč,“ povedal svedok pre britský denník s tým, že dcéra videla, ako jej matka zomiera pred očami.

Dovolenka v Egypte
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Turistku ratovali i privolaní záchranári. No napriek veľkej snahe sa im ju nepodarilo zachrániť. Žena bola pod nafukovacím banánom uviaznutá niekoľko minút.

Hovorca britskej cestovnej kancelárie Thomas Cook úmrtie ich klientky potvrdil. „Bohužiaľ, jedna naša klientka zomrela uplynulý týždeň na výlete v Egypte. Rodine chceme vyjadriť najhlbšiu sústrasť. Urobíme všetko preto, aby sme im v týchto ťažkých chvíľach pomohli,“ uviedol hovorca s dodatkom, že cestovná kancelária aktuálne vyšetruje, ako k incidentu došlo a čo bolo jeho príčinou.  


Čítajte aj: Dohra po smrti britského páru v Egypte: Experti v problémovom hoteli preverujú úplne všetko     


K úmrtiu britskej turistky došlo zhruba týždeň po záhadnej smrti britského manželského páru, ktorý zomrel v tamojšom luxusnom hoteli Steigenberger Aqua Magic. Išlo o Johna a Susan Cooperovcov, ktorí taktiež vycestovali cez kanceláriu Thomas Cook.

Viac o téme: EgyptDovolenkaSmrť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu