Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Dovolenkári ostali v šoku: VIDEO V luxusnej destinácii sa vylodili desiatky utečencov

Na španielskom pobreží priamo pred očami turistov začali z člna vyskakovať migranti. Zobraziť galériu (2)
Na španielskom pobreží priamo pred očami turistov začali z člna vyskakovať migranti. (Zdroj: YouTube/Bison News)

CADIZ - Španielski turisti ostali v šoku. V jednej z obľúbených turistických destinácií sa im naskytol zvláštny pohľad. Dovolenkári na španielskom pobreží Barrosa v Cadize ostali v šoku, keď priamo pred ich očami začali migranti vyskakovať z gumeného člna.

Dovolenkári v Španielsku boli naozaj ohromení situáciou, ktorá bola na týchto miestach typická pred pár mesiacmi. Zdá sa, že ešte stále je. Pri pokojnom kúpaní na obľúbenom dovolenkovom pobreží Barrosa ich pohľady odrazu zaujal gumený čln na mori, v ktorom boli desiatky turistov. Tí zakotvili na brehu a začali vyskakovať z člna. Dovolenkári si situáciu natočili na telefóny. 

Utečenci začali vyskakovať a utekať k skalám

Mnohí dovolenkári zachytili situáciu na videá, ktoré obleteli internet. Všetci zbystrili svoju pozornosť v momente, keď v diaľke uvideli čierny gumený čln s desiatkami ľudí. Ten sa pomaly približoval v pobrežiu pláže Barrosa na juhu Španielska. Dovolenkárom bolo hneď jasné, o akú loď ide. Boli na nej desiatky utečencov, ktorých lode prepravujú do Európy. 

Utečenci potom vyskočili z lode a začali utekať smerom k skalám, odkiaľ šli ďalej pešo. Všetko sa udiali v luxusnom rezorte pri hoteli, kde boli aj reštaurácie a iné podniky. Svedkovia potvrdili, že polícia zatkla v nedeľu okolo pol štvrtej poobede krátko po vylodení dvoch migrantov a po ostatných pátrajú. Dokopy zadržala polícia 25 utečencov, z ktorých 19 bolo neplnoletých. Čo sa stane z migrantmi pod 18 rokov zatiaľ nie je známe.

Na španielskom pobreží priamo
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube/Bison News)

Zvyšných šesť dospelých umiestnili do utečeneckého centra a poputujú späť do krajiny pôvodu. Všetci pocházajú z Maroka. Takéto incidenty sú však v týchto destináciách bežné. Miestne španielske médiá uviedli, že na andalúzske pobrežie dorazilo na 18-ich rôznych lodiach od piatku viac než 500 migrantov.  

Viac o téme: ČlnMigrantiDovolenkáriŠpanielskoCadiz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu