Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Hrozné správy z Mexika: Po zosuve v bani na ťažbu mramoru dvaja mŕtvi a traja nezvestní

Tragédia v Mexiku Zobraziť galériu (2)
Tragédia v Mexiku (Zdroj: Twitter/REFORMACOM ‏)

DENGANTZHA - Dvaja ľudia vo štvrtok zahynuli a traja ďalší sú nezvestní po zrútení časti povrchovej bane na ťažbu mramoru v strednom Mexiku. Informovali o tom tamojší predstavitelia.

Nešťastie sa stalo v kameňolome v meste Dengantzha v mexickom štáte Hidalgo, napísali agentúry DPA a AP. Podľa vyhlásenia vlády uvedeného štátu sa po ceste obkolesujúcej baňu pohybovalo vozidlo a práve vtedy sa pod ním prepadla zem.

Guvernér Hidalga Simón Vargas povedal pre televíziu Millennium, že v kameňolome sa v čase incidentu nachádzalo osem ľudí, ale trom sa podarilo počas kolapsu ujsť a požiadať úrady o pomoc. Guvernér naznačil, že spomedzi trosiek a kameňov sa ozývali stony a nárek, takže sa tam mohli nachádzať ešte aj iní živí ľudia. "Útvar s cvičenými psami lokalizoval dve miesta, kde uviaznutí ľudia pravdepodobne sú," uviedol Vargas.

Na mieste sa nachádzali aj skupiny záchranárov z pohotovostných služieb a orgánov civilnej ochrany. Tí poslali takisto po ťažkú techniku, ktorá im pomôže vyslobodzovať prípadných preživších.

Tragédia v Mexiku
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Government of Hidalgo state via AP)

Viac o téme: ObeteBaňaMexikoMramor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu