Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Na Rhodose uviazli stovky turistov: Pekelná dovolenka, chaos na letisku

Stovky ľudí uviazli na letisku na ostrove Rhodos.
Stovky ľudí uviazli na letisku na ostrove Rhodos. (Zdroj: Twitter/Nathan Cotterill ‏)

RHODOS - Stovky tlačiacich sa turistov čakajú už 13 hodín na letisku na gréckom ostrove Rhodos. Medzi nimi aj niekoľko Čechov. Na letisku totiž skolaboval IT systém.

Vyčerpaní tlačiaci sa turisti čakajú na letisku už niekoľko hodín, niektorí aj 12 - 13. Bez fungujúceho IT systému nie je možné turistov odbaviť. 

"Zostali sme tu zablokovaní celú noc. Vraj im skolaboval systém, a tak zavreli letisko. Lietadlo od Smart Wings, ktoré bolo pre nás, najprv odklonili do Turecka, potom na Krétu a teraz nás doň nechcú pustiť," povedala zúfalá česká turistka Hanka portálu Blesk.cz

Turisti sa sťažujú aj na sociálnych sieťach. Niektorí berú situáciu s humorom, iní sú už z toľkého čakania vyčerpaní. Podľa nich však letisko situáciu vôbec nezvládlo. Bolo k dispozícii málo personálu, žiadne jedlo a plačúce deti. 

"Tisíce ľudí nahnali do odletovej haly. Nebolo tam žiadne jedlo, deti plakali. Všetko ešte predlžoval nedostatok personálu," popísala Švédka Camilla Ask.

Problém so systémom má letisko od nedele. Okolo 22:30 prestali pristávať lietadlá a krátko predtým boli zastavené aj odlety. Najmenej 15 lietadiel odklonili do Turecka. Letisko k problému vydalo len stručné vyhlásenie a ospravedlnenie.

"Pre technické komplikácie by mali pasažieri očakávať meškanie v letovom poriadku. S podrobnosťami sa obráťte na svoje letecké spoločnosti alebo cestovnú kanceláriu. Ospravedlňujeme sa za nepríjemnosti."

Viac o téme: LetiskoTuristiRhodos
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu