Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

FOTO Arogantný Trump si nezaslúži pozornosť kráľovnej: Twitter vo veľkom radí Alžbete II.

Donald Trump Zobraziť galériu (5)
Donald Trump (Zdroj: SITA/AP/Martinez Monsivais)

LONDÝN - Opozičná britská labouristická poslankyňa Anna Turleyová spochybňuje, či by sa americký prezident Donald Trump kvôli svojej neokresanosti a arogancii mal vôbec stretnúť s kráľovnou Alžbetou II.

Za pravdu jej dáva rad užívateľov na Twitteri, ktorí sa teraz bavia hľadaním výhovoriek pre kráľovnú, aby Trumpa nemusela popoludní na hrade Windsor prijať. "Trump je rasista a nerešpektuje našu krajinu. Prečo sa má stretnúť s našou kráľovnou?" poznamenala Turleyová na Twitteri.

Medzitým sa na twitteri roja nápady, ako by sa panovníčka mohla popoludňajšiemu čaji s americkým prezidentom vyhnúť. Mimoriadnu obľubu má návrh, aby sa vyhovorila na kostné výrastky. Práve vďaka tejto diagnóze sa Trump vyhol vojenskej službe vo Vietname, poznamenal denník The Guardian.

Medzi ďalšími nápadmi je, aby sa kráľovná jednoducho hodila maródku, alebo mala 30 minút meškania, teda rovnaké, aké mal Trump na summite NATO, takže kvôli tomu prišiel o stretnutie s najmenej dvoma predstaviteľmi cudzích krajín. Kráľovnú by podľa predstáv vtipálkov mala na poslednú chvíľu nahradiť Meghan, manželka princa Harryho, takže prezident by sa jej musel pokloniť.

Demonštranti vypustili zosmiešňujúci balón

Demonštranti v centre Londýna protestujúci proti politike amerického prezidenta Donalda Trumpa, ktorý je na návšteve Británie, vypustili v piatok veľký oranžový balón zobrazujúci šéfa Bieleho domu ako rozčúlené, panovačné dieťa s mobilným telefónom v ruke. Informovala o tom spravodajská televízia Sky News. 

Vypustenie balóna zosmiešňujúceho amerického prezidenta povolil vo štvrtok starosta Londýna Sadiq Khan, ktorý však zároveň demonštrantov upozornil, že protesty proti Trumpovej návšteve musia prebiehať pokojne a v dobrej nálade. 

Karikaturický balón zosmiešňujúci Donalda
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/AP/Mike Dunham)

Trump vo štvrtok po príchode do Británie v rozhovore pre denník The Sun Khana kritizoval, keď jeho úsilie v boji s terorizmom a zločinnosťou v britskej metropole označil za nedostatočné. Londýnsky starosta, ktorý je členom opozičnej Labouristickej strany, v piatok v rozhovore pre Sky News označil Trumpove slová za "absurdné" a na diaľku sa Trumpa opýtal, prečo si za terč svojej kritiky vybral práve jeho, a nie starostov iných európskych miest.

Trump pricestoval do Británie z Bruselu, kde bol na dvojdňovom summite NATO. Vo štvrtok sa zúčastnil na galavečeri s britskými a americkými predstaviteľmi v paláci Blenheim, veľkolepom anglickom vidieckom sídle, ktoré je rodiskom a pôvodným domovom bývalého britského premiéra Winstona Churchilla.

V piatok sa Trump stretne s premiérkou Theresou Mayovou a kráľovnou Alžbetou II. Potom strávi víkend na jednom zo svojich golfových ihrísk v Škótsku.

Karikaturický balón zosmiešňujúci Donalda
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/AP/Mike Dunham)

Viac o téme: Donald TrumpAlžbeta II.Anna Turleyová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu