Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Taliansko zažíva leto ako z hororu! VIDEO Obrovské záplavy, dvaja mŕtvi: Najviac postihnuté oblasti

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Twitter/rosariovalastro)

RÍM - Taliansko prekvapili silné búrky a následné povodne. Najviac zasiahnutý je populárny región severného Talianska. Prudkými lejakmi vyvolané povodne spôsobili zosuvy pôdy, nánosy bahna a zablokovanú infraštruktúru. Povodne majú na svedomí aj niekoľko ľudských životov.

Silné búrky, ktoré na územie zhodili mimoriadne veľké množstvo zrážok vrátane krupobitia, zasiahli oblasti počas pondelka a utorka. Úrady hovoria o dvoch úmrtiach následkom živlov.

Jednou z obetí je Guido Zabena, ktorý sa vracal domov z práce, keď v noci podjazde vošiel do veľkej masy vody. 51-ročného Taliana sa z uviaznutého auta pokúsili zachrániť aj miestni obyvatelia. Dokonca sa mu podarilo spojiť aj so svojimi rodičmi cez telefón. Kým sa však k autu dostali záchranné zložky, bol už mŕtvy. Druhá osoba zomrela potom, čo ostala uviaznutá v prúte naplavenej vody a bahna.

 

Taliansko zažíva leto ako
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter/moserladige)

V oblasti Južného Tirolska spôsobili dažde bleskové povodne v meste Moena. Za tri hodiny tam spolu so silným krupobitím udrelo viac než 2-tisíc bleskov. Kvôli prúdom bahna a trosiek muselo byť zo svojich domovov evakuovaných asi 50 ľudí. Na odpratávaní škôd pracujú miestne zložky.

Silné krupobitie v regióne prinútilo miestne autority dokonca k nasadeniu snehových pluhov.

V meste Bolzano počas búrky klesla za hodinu o 12 stupňov C. Hasiči tam zasahovali pri popadaných stromoch, menších zosuvoch pôdy, aj nánosoch bahna.  V susednom Merane zase namerali rýchlosť vetra 77 kilometrov za hodinu.

Taliansko zažíva leto ako
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter/Barcellonameteo)

Búrky pokračovali na severovýchod, kde zasiahli aj populárnu turistickú destináciu Miláno. Tam silné lejaky premenili viacero ulíc na rieky. Hasiči zasahovali pri zablokovaných vozidlách, zatopených priestoroch ako aj popadaných stromoch. V metropole sa pre mimoriadnu situáciu sústredili viaceré zložky z okolia.

Viac o téme: ZáplavyPovodneTaliansko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu