Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Hasiči v nasadení, pre búrky zasahovali viac ako 60-krát: Ďalšie varovanie, hrozia krúpy

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: Facebook/Fraštačani)

BRATISLAVA - Hasiči zasahovali pre dážď a búrky, ktoré sa prehnali územím Slovenska, za posledných 24 hodín viac ako 60-krát. Najviac výjazdov zaznamenali v Trnavskom kraji, kde zasahovali 30-krát. Informovala o tom Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave.

Búrková činnosť v Trnavskom kraji zamestnala najmä hasičov v okrese Hlohovec, kde bola ich pomoc potrebná na 24 miestach. V Bratislavskom kraji uskutočnili hasiči v súvislosti s búrkovou činnosťou 15 výjazdov a v Nitrianskom kraji zasahovali desaťkrát. Najčastejšie odčerpávali vodu zo zatopených priestorov a cestných komunikácií a odstraňovali popadané stromy zo zaparkovaných vozidiel.

Hasiči v nasadení, pre
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Fraštačani)

Varovanie pred búrkami s krúpami

Územie Slovenska môžu v piatok zasiahnuť búrky s krúpami. Varuje pred nimi Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý vydal do 18.00 h pre všetky okresy výstrahu prvého stupňa.

Meteorológovia upozorňujú, že s búrkami môžu byť spojené aj krátkodobé ale intenzívne lejaky, pri ktorých môžu úhrny dosiahnuť 20 - 40 mm a nárazy vetra rýchlosť 65 - 70 km/h. Pri búrkach je možný aj prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch. Taktiež môže dôjsť k stekaniu vody zo svahov, zatápaniu pivníc či podchodov.

Hasiči v nasadení, pre
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SHMÚ)

Búrky zasiahli Slovensko aj vo štvrtok

Aj v priebehu štvrtku zaznamenali hasiči počas večera nárast výjazdov, a to najmä na Západnom Slovensku. Búrkova činnosť zamestnala najmä hasičov v Hlohoveckom okrese.Informovali o tom vo štvrtok hasiči na sociálnej sieti.

Hasiči v nasadení, pre
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: HaZZ)

Viac o téme: PočasieBúrkySHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu