Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Dobrá správa, pasažierov z havarovaného trajektu zachránili: Nehoda si ale vyžiadala 29 obetí

Ľudia nariekajú za obeťami indonézskeho nešťastia. Zobraziť galériu (2)
Ľudia nariekajú za obeťami indonézskeho nešťastia. (Zdroj: SITA/AP Photo/Hendra Syamhari)

JAKARTA - Pasažierov, ktorí strávili noc na havarovanom trajekte pri indonézskom ostrove Sulawesi, sa podarilo zachrániť. Nehoda si však vyžiadala aj 29 obetí, vrátane dvoch detí.

Nešťastie sa odohralo v rovnaký deň, ako úrady odvolali pátraciu akciu po 164 ľuďoch, ktorí sa pravdepodobne utopili pred dvoma týždňami pri potopení trajektu na jazere Toba na ostrove Sumatra.

Trajekt, na ktorého palube bolo podľa oficiálnych dokumentov 139 pasažierov, sa začal potápať v utorok popoludní na rozbúrenom mori. Jeho kapitán teda v úmysle zachrániť čo najviac životov vyšiel s plavidlom na plytčinu asi 200 až 300 metrov od brehu.

Ľudia nariekajú za obeťami
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Hendra Syamhari)

Generálny riaditeľ indonézskej námornej prepravy Agus Purnomo informoval, že pasažierov zachránili v stredu. Neuviedol ich počet, no povedal, že ako poslední loď opustili kapitán a majiteľ plavidla. Už skôr pritom úrady informovali o 69 zachránených. Momentálne však nie je jasné, či sú ešte nejakí nezvestní.

Trajekt dlhý 48,5 metra smeroval z prístavu Bira na ostrov Selayar južne od Sulawesi. Na palube boli aj autá, nákladné autá a motorky.

Viac o téme: TrajektPasažieriMŕtviIndonézia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu