Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

V Indonézii padol trest smrti: Radikála odsúdili za teroristické útoky

Indický radikál Aman Abdurrahman bol odsúdený na smrť. Rozhodol o tom súd v Jakarte. Zobraziť galériu (2)
Indický radikál Aman Abdurrahman bol odsúdený na smrť. Rozhodol o tom súd v Jakarte. (Zdroj: SITA/AP Photo/Tatan Syuflana)

JAKARTA - Na trest smrti odsúdil v piatok indonézsky súd radikálneho duchovného Amana Abdurrahmana za zosnovanie smrtiacich teroristických útokov vrátane samovražedného bombového atentátu pred kaviarňou Starbucks v Jakarte z roku 2016. Informuje o tom agentúra AP.

Budovu súdu v hlavnom meste Jakarta, kde verdikt vyriekli, zabezpečovali stovky policajtov. Prokuratúra pre Abdurrahmana žiadala trest smrti. Podľa polície a žalobcov je radikálny klerik kľúčovým ideológom militantov teroristickej organizácie Islamský štát (IS) v Indonézii.

Indonézsky radikál Aman Abdurrahman
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Tatan Syuflana)

Polícia tvrdí, že Abdurrahman je vodcom skupiny známej pod skratkou JAD, napojenej na teroristickú organizáciu Islamský štát. Členovia JAD sú obvinení z uskutočnenia samovražedných bombových útokov na tri kostoly a policajnú stanicu, ku ktorým došlo v máji v druhom najväčšom meste Surabaya.

Atentáty podnikli rodiny vrátane malých detí. Zahynulo pri nich 18 ľudí spolu s desiatimi atentátnikmi. Polícia uviedla, že líder páchateľov týchto útokov bol súčasťou siete militantov inšpirovaných práve Abdurrahmanom.

Viac o téme: TerorizmusTrest smrtiJakartaAman Abdurrahman
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu