Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Výbuch v londýnskom metre: Zranených niekoľko ľudí, nešlo o útok

Výbuch v londýnskom metre nemá terorisrické pozadie.
Výbuch v londýnskom metre nemá terorisrické pozadie. (Zdroj: SITA/Victoria Jones/PA via AP)

LONDÝN - Skrat v batérii spôsobil v utorok večer malú explóziu na stanici londýnskeho metra Southgate, kde utrpelo zranenia päť ľudí. V stredu o tom informovali britské orgány. Britská dopravná polícia (BTP) uviedla, že prípad podľa jej predpokladu nesúvisí z terorizmom.

"Miesto preskúmali špecialisti," uviedla londýnska Metropolitná polícia a dodala: "V tomto štádiu vyšetrovania sa zdá, že príčinou explózie bol skrat v batérii. Metropolitná polícia a BTP spoločne pracujú na tom, aby incident úplne vyšetrili." Polícia tiež oznámila, že nemá informácie o žiadnych vážnych zraneniach. Prípad na stanici metra Southgate na severozápade Londýna označila za "malý výbuch".

Londýnska záchranná služba spresnila, že trom ľuďom ošetrili na mieste menšie zranenia a dvoch odviezli do nemocnice. Záchranná služba dodala, že núdzové volanie prijala o 19.02 h miestneho času a vyslala na stanicu metra početné sanitky s posádkami, ako aj tím určený na zásahy v nebezpečnej oblasti.

V okolí boli tiež rozmiestnené policajné kordóny a úrady požiadali verejnosť, aby sa lokalite vyhýbala. Polícia podnikla zásah po tom, čo ľudia vybehli zo stanice a nahlásili, že nastala explózia. Oficiálny stupeň ohrozenia terorizmom v Británii je "vážny", čo naznačuje, že podľa názoru tajných služieb je teroristický útok vysoko pravdepodobný.

Viac o téme: VýbuchMetroLondýn
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu