Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Vážny incident vo Veľkej Británii: Šialenec chcel vozidlom preraziť vstupnú kontrolu

Polícia hliadkuje pred miestom incidentu Zobraziť galériu (2)
Polícia hliadkuje pred miestom incidentu (Zdroj: SITA/AP)

MILDENHALL - Na základni britského Kráľovského letectva (RAF) v meste Mildenhall v grófstve Suffolk zadržali muža, ktorý sa pokúšal nasilu preraziť vozidlom cez vstupnú kontrolu. Na mieste zasahuje polícia, ktorá označila udalosť za "závažný incident".

Na páchateľa vystrelil príslušník amerických síl, s odreninami a škrabancami ho premiestnili do vyšetrovacej väzby. Vojenskú základňu dočasne uzatvorili. Polícia zároveň vyzvala verejnosť, aby sa oblasti vyhla.

Vojenskú základňu v súčasnosti využíva letectvo Spojených štátov (USAF), ktoré tam má umiestnenú flotilu lietadiel KC-135 na dopĺňanie paliva a Sily pre špeciálne operácie (SOF). Dohromady pôsobí na základni 3200 vojakov, z toho 400 až 500 sú britskí civilní zamestnanci. Americké letectvo v septembri oznámilo, že oddialilo plán premiestniť svoje jednotky na základňu do Nemecka do roku 2024.

Základňa už v minulosti bola potencionálnym terčom teroristického útoku. V máji 2016 udelil súd doživotný trest odňatia slobody za pripravovanie teroristického útoku Juneadovi Khanovi, ktorý sa priznal, že využil svoju prácu doručovateľa na zhromaždenie informácií o základni.

Viac o téme: IncidentMildenhall
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu