Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Migranti brutálne znásilnili Poľku (26) na talianskej pláži: Nad vodcom (20) gangu vyriekli ortieľ

Guerlin Butungu Zobraziť galériu (6)
Guerlin Butungu (Zdroj: cctv, polícia, FB)

RÍM - Taliansky súd v piatok poslal na 16 rokov do väzenia muža z Konga, ktorý viedol štvoricu útočníkov, ktorí v prímorskom letovisku Rimini v auguste znásilnili poľskú turistku, zbili jej partnera a dvojicu okradli. Informovala o tom agentúra AP.

Spoveď Poľky (26), ktorú brutálne znásilnili v Taliansku: Dvadsať minút najhoršieho pekla

Guerlin Butungu bol súdený v oddelenom procese, pretože zvyšní útočníci nie sú plnoletí. Synovia imigrantov z Maroka a Nigérie vo veku 15 až 17 rokov sa postavia v najbližších mesiacoch pred súd pre mladistvých v Bologni.

Prokuratúra žiadala, aby bol Konžan po výkone trestu z Talianska vyhostený. Butungu prišiel do krajiny v roku 2015 a z humanitárnych dôvodov tu zažiadal o povolenie na pobyt.

Čo sa odohralo?

Butungu znásilnil spolu s ďalšími tromi mladíkmi v noci z 25. na 26. augusta na pláži poľskú turistku a o niečo neskôr aj transsexuálnu prostitútku. Obvinili ho zo znásilnenia, lúpeže a ťažkej ujmy na zdraví.

K znásilneniu došlo na pláži v Rimini
Zobraziť galériu (6)
K znásilneniu došlo na pláži v Rimini  (Zdroj: SITA / AP)

Konžan po zadržaní na vlakovej stanici tvrdil, že sa zúčastnil plážovej párty, kde sa opil a zaspal na ležadle. Účasť na znásilnení poprel. Mladíci ho vraj zobudili až neskôr a išiel s nimi domov.

Migranti brutálne znásilnili Poľku
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA/AP)

Jeho výpoveď sa však nezhodovala s dôkazmi na záberoch z bezpečnostných kamier, ktoré ho zachytávajú medzi pobrežím a cestou, kde došlo k druhému znásilneniu. Butungu nakoniec pripustil, že sa na znásilnení podieľal, ale len tak, že Poľku držal, zatiaľ, čo zvyšní traja členovia gangu ju zneužívali.

Násilníkov zachytili bezpečnostné kamery
Zobraziť galériu (6)
Násilníkov zachytili bezpečnostné kamery  (Zdroj: cctv, polícia, FB)

Talianska polícia sa však podľa portálu libertas.sm na základe výpovedí obete a aj zvyšných troch migrantov domnievala, že práve Butungu bol šéfom gangu a zohral pri útokoch dominantnú úlohu. Podľa miestnych médií konali mladíci pod vplyvom alkoholu a drog. Marockí bratia boli úradom údajne známi ako drogoví díleri a zlodeji.

Guerlin Butungu
Zobraziť galériu (6)
Guerlin Butungu  (Zdroj: FB/Guerlin Butungu)

Skupina mala už 12. augusta na pláži napadnúť a zmlátiť taliansku dvojicu. Mužovi ukradli peňaženku, hodinky a mobil, zatiaľ čo žene sa vyhrážali znásilnením. Talianke sa však podarilo privolať pomoc a páchatelia utiekli.

Menej šťastia však mala 26-ročná poľská turistka, ktorú o pár dni neskôr znásilnili na pláži pri meste Rimini. Jej rovnako starého partnera predtým zbili do bezvedomia. Obaja skončili v nemocnici, útočníci ich zároveň okradli. Gang bol podozrivý aj z toho, že krátko potom znásilnil v tomto letovisku transsexuálnu prostitútku. Tá identifikovala útočníkov z videozáznamu.

Otrasná spoveď znásilnenej a jej priateľa

Portálu Rimini Today sa podarilo získať spoveď priateľa znásilnenej 26-ročnej Poľky. „Snažila sa zistiť, čo chcú,“ povedal mladík (26), ktorého meno neuviedli. „Hovorili lámanou angličtinou. Keď mi to došlo, bolo už neskoro. Chcel som im niečo urobiť. Udrel som jedného z nich fľaškou. Ale oni boli štyria a mlátili ma, až pokým som nestratil vedomie. Boli ako divá zver,“ tvrdil jej priateľ.

Migranti brutálne znásilnili Poľku
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA / AP)

Podľa portálu ilgiornale.it dvaja muži držali Poľke nohy od seba a tretí ju sexuálne zneužíval, potom sa vymenili. Nočná mora trvala približne dvadsať minút a počas nej jej jeden z agresorov povedal: "Zabijem ťa". Vyčerpanú dievčinu medzitým odvliekli k brehu a hodili do vody. Potom ju vytiahli a pokračovali v znásilňovaní. Jej priateľ bezmocne ležal približne 15 metrov od nej, no nemohol jej pomôcť, aj keď si uvedomoval, že ju týrajú a zneužívajú.

Viac o téme: ZnásilnenieMigrantiPoľkaRiminiGuerlin Butungu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu