Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Dráma na plaveckých pretekoch: Dievčaťu (18) sa dostal do úst "votrelec", takmer zomrelo

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

KARVINÁ - Osemnásťročná plavkyňa skolabovala v sobotu pri pretekoch na Těrlickej priehrade na Karvinsku potom, čo ju zrejme bodol hmyz. Začala sa topiť, z vody ju vytiahol prítomný policajt. Oznámila to policajná hovorkyňa Gabriela Holčáková.

Roman čelil na dovolenke smrti, v mori číhajú tichí zabijaci: Neviete, čo robiť a blíži sa koniec

"V priebehu plaveckého pretekov jedna z pretekárok prestala plávať, zdvihnutím ruky aj volaním o pomoc avizovala kritickú situáciu," uviedla Holčáková. Hliadka podľa nej okamžite zareagovala a jeden z policajtov začal plávať k pretekárke, ktorá už mizla pod hladinou. Dievčinu policajt vytiahol nad hladinu. Stačila ešte povedať, že ju zrejme bodol hmyz, a potom už nereagovala na podnety, uviedla Holčáková.

Policajti dievča vytiahli na palubu služobnej lode a poskytli jej pomoc. Na brehu sa jej ujali zdravotnícki záchranári.

Hovorca moravskosliezskych záchranárov Lukáš Humpl povedal, že alergická reakcia pacientky bola búrlivá. "Udala, že vdýchla alebo prehltla osu a tá ju bodla. Stačila ešte vyslať signál o pomoc, takže bola z vody včas vytiahnutá. Jej stav sa ale rýchlo zhoršoval a zakrátko u nej došlo k poruche vedomia a vážnym dýchacím ťažkostiam," povedal Humpl.

Po podaní potrebných liekov sa ale podľa neho stav pacientky zlepšil a v stabilizovanom stave bola prepravená vrtuľníkom na oddelenie urgentného príjmu Fakultnej nemocnice Ostrava.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu