Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Premyslená lúpež v Paríži: Turistov okradli priamo pred hotelom, použili slzný plyn

Ilustračná foto
Ilustračná foto (Zdroj: thinkstock.com)

PARÍŽ - Zamaskovaní lupiči cez víkend okradli dvadsať turistov, čakajúcich pred hotelom na odvoz na letisko. K lúpeži použili slzný plyn. Oznámila to dnes agentúra AFP s odvolaním sa na nemenované zdroje blízke vyšetrovaniu.

Turisti - Francúzi, Američania a Maročania - čakali v sobotu pred hotelom v Roissy-en-France, keď čierno odetí lupiči, vyzbrojení slzným plynom, vtrhli prinajmenšom do dvoch vozidiel, obstarávajúcich kyvadlovú dopravu medzi hotelom a letiskami. Obrali turistov a personál o batožinu a osobné veci, potom sa dali na útek.

Hotel, stojaci na okraji Roissy pri diaľnici na parížske letiská Roissy a Bourget, bývajú už pravidelne terčom podobných prepadnutí. Lupiči si berú na mušku luxusné veci, prepravované v batožine turistov na letisko, poznamenala agentúra AFP.

Vlani v lete zločinci obrali celý autokar čínskych turistov pred hotelom v Gonesse pri letisku. Vlani v novembri dve bohaté návštevníčky z Kataru prišli o päť miliónov eur v šperkoch a oblečení, keď sa v luxusnom vozidle Bentley stali pred bránami Paríža terčom prepadnutia.

Viac o téme: HotelKrádežLúpežParíž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu