Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Kauza Ondrík: Hľadaná Anička vraj neexistuje

Jakub Patočka včera uviedol, že Anička, ktorú už 11 dní hľadá polícia, neexistuje Zobraziť galériu (4)
Jakub Patočka včera uviedol, že Anička, ktorú už 11 dní hľadá polícia, neexistuje


PRAHA - Kancelária českého prezidenta Václava Klausa včera zažila prekvapenie. Vo svojej schránke našla ručne napísaný list, pod ktorým bolo uvedené meno nezvestnej Aničky, známej z prípadu týraného Ondríka z Kuřimi. "Nerozumien síce všetkému, ale napíšem pravdu," píše sa v jeho úvode.

V liste líči svoj vzťah k rodine a útek z detského domova Klokánek pred takmer dvoma týždňami. "Ondro nechodí do školy naozaj kvôli ušiam, a tiež preto, že začal klamať a robiť zle. Pravda je, že chcel škaredé veci vlani, keď bola jar, že chcel stále v skrini odo mňa a od Kuba, nech sa hrajeme podľa neho. Nech mu hovoríme pán kráľ. Potom ma kopal a bil, a vyhrážal sa, že ak to maminke poviem, zariadi, aby ma dali preč," píše.

Zatiaľ nie je jasné, či list naozaj písala ona, písmo však vyzerá naozaj detské. Údajná Anička o sebe píše v mužskom rode, čo môže naznačovať transsexualitu. Existuje podozrenie, že list napísala pod dohľadom dospelého - obsah totiž nahráva verzii rodiny týraného chlapca.

Kauza Ondrík: Hľadaná Anička
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: ČTK)
Podľa rodinného priateľa Mauerových a šéfredaktora Literárních novin Jakuba Patočku však Anička nikdy neexistovala. Vydávala sa za ňu 34-ročná, podľa neho duševne nespôsobilá Barbora Škrlová, ktorá predtým pracovala s Kateřinou, sestrou Ondríkovej matky Kláry Mauerovej. Polícia mala k dispozícii len jedinú Aničkinu fotografiu. Že je na fotke iná žena, už dosvedčilo viacero svedkov.

Česká polícia vyhlásila po Barbore Škrlovej celoštátne pátranie. Škrlová sa podľa niektorých informácií vydávala za nezvestnú Aničku. Škrlová podľa polície meria 155 až 160 centimetrov, má štíhlu postavu, oválnu tvár, hnedé dlhé vlasy a nosí dioptrické okuliare. Vyzerá mladšuie, než je jej skutočný vek. Nemožno vylúčiť, že sa bude snažiť úmyselne zmeniť svoj výzor.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu