Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Kauza týraného Ondra (9): Stopy vedú na Slovensko

Obvinená Ondríkova matka a záhadná osoba (vpravo). Ide o 34-ročnú Barboru Škrlovú či 13-ročnú „Aničku“? Zobraziť galériu (2)
Obvinená Ondríkova matka a záhadná osoba (vpravo). Ide o 34-ročnú Barboru Škrlovú či 13-ročnú „Aničku“?

NITRA - Drsný prípad týraného Ondríka (9) z českej Kuřimi naberá na obrátkach. Stále nie je jasné, kto je záhadná dievčina, ktorá bývala v dome s maloletým chlapcom a jeho mamou, ktorá ho zatvárala v komore. Ide o 34-ročnú Barboru Škrlovú či 13-ročnú "Aničku"?

Český denník Právo včera informoval, že medzi jedného z prvých odborníkov, ktorí "Aničku" videli, je detská slovenská psychiatrička Andrea Mentová z Nitry. V celom prípade naďalej zostávajú otázkou znalecké posudky na "Aničku". Podľa českého denníka Právo sa o dievčinu mala v minulosti starať aj psychiatrička Andrea Mentová z Fakultnej nemocnice v Nitre. Tá ju do starostlivosti mala prebrať v júni 2003. Ďalšie vyšetrenia mali prebehnúť aj vlani v októbri a v novembri.

V súčasnosti pracuje lekárka Mentová na detskom oddelení psychiatrického oddelenia v nitrianskej nemocnici. Včera sa nám ju však v práci zastihnúť nepodarilo. Lekárka údajne požiadla o skrátená úväzok. "Prečo? V poslednej dobe bola dlho s deťmi kvôli chorobe doma," povedala personálno- ekonomická námestníčka nemocnice Soňa Ďurišová.

Podľa informácií Nového času docháchza Mentová do nemocnice zvyčajne v piatky. Lekárka pochádza z dediny Pohranice neďaleko Nitry. Zastihnúť sa nám ju však včera nepodarilo ani tu. "Nie je tu, je v zahraničí," povedal nám popoludní jej priateľ. Po chvíli však dodal: "Príde za dve hodiny. Ona sa rozhodne, či vám niečo povie".

Pre denník Právo ešte v stredu potvrdila: "Osobne si myslím, že sa v Čechách v tejto kauze rozbehla patologická mediálna kampaň. Všetko je v procese vyšetrovania a na všetko je uvalené informačné embargo." Podľa našich informácií sa lekárka mohla s údajnou "Aničkou" stretnúť aj v Brne počas svojich štúdií.

Obvinili aj Ondríkovu tetu

Kriminalisti včera obvinilu aj chlapcovu tetu Kateřinu Mauerovú. Za to, že sa podieľala na zadržiavaní synovca v nedôstojných podmienkach, jej hrozí až osem rokov väzenia. Kateřina Mauerová je v súčasnsoti v policajnej cele. V stredu obvinili matku Ondrejíka z trestného činu zbavenia osobnej slobody. Ešte predtým ju obvinili z týrania.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu