Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Bývalý mexický prezident posiela Trumpovi štipľavý odkaz: Nech postaví múr okolo seba

Donald Trump
Donald Trump (Zdroj: SITA)

MEXIKO - Bývalý mexický prezident Vicente Fox vyzval Američanov, aby sa vzopreli Donaldovi Trumpovi, a navrhol, aby prezident USA postavil múr okolo seba. Fox, ktorý už v minulosti komentoval výroky Trumpa, písal štipľavé odkazy na Twitteri aj v utorok večer miestneho času, keď mal šéf Bieleho domu prejav na spoločnom zasadnutí Kongresu.

Trump v prejave nespomenul menovite Mexiko, ale vrátil sa k svojmu predvolebnému sľubu, že postaví "veľký, veľký múr" popri americko-mexickej hranici a ochráni pracovné miesta Američanov. Trump však už nezopakoval, že dá Mexiku za múr zaplatiť - mexická vláda opakovane vyhlasovala, že niečo také nikdy neurobí. Trump hovoril v utorkovom prejave o pohraničnom múre v súvislosti so zastavením pašovania drog, a nie v súvislosti s migrantmi. 

"Múr na hraniciach s Mexikom bude veľmi účinnou zbraňou voči drogám a zločinu", uviedol americký prezident počas svojho prejavu pred oboma komorami Kongresu. Súčasný stav na amerických hraniciach prezident popísal ako "prostredie nezákonného chaosu" a apeloval na obnovu "integrity a právneho štátu" na amerických hraniciach. Mexická vláda sa zatiaľ k Trumpovmu prejavu nevyjadrila.

Viac o téme: Donald TrumpMexikoVicente Fox
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu