Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Medička (†21) si myslela, že šňupe kokaín: Bolo to niečo iné a zabilo ju to

Penny Hargreavesová Zobraziť galériu (3)
Penny Hargreavesová (Zdroj: Facebook)

BLACKBURN - Zábava s priateľmi, alkohol a biely prášok v kombinácii s látkou proti červom si vyžiadala smrť mladého dievčaťa. Medička mala celý život pred sebou. Spravila osudnú chybu, ktorá ju stála to najdrahšie, čo človek má. Život!

Penny Hargreavesová pochádza z anglického mesta Blackburn. Študovala ošetrovateľstvo, no stres jej nerobil dobre tak sa vrátila domov. Trpela totiž v minulosti epilepsiou a nervy zo školy jej zdravotný stav zhoršovali. Po návrate do rodného mesta si vyrazila s kamarátmi von a ich cieľom bolo poriadne sa zabaviť. Pre Penny sa stala táto noc poslednou.

Počas večera Penny vypila šesť drinkov zmiešaných s vodkou. Zverila sa svojej sestre Hannah, že užila kokaín. Ten spolu s priateľmi zakúpili u miestneho drogového dílera. "Penny nebola bežný užívateľ drog. Nepreferovala to, nemala to rada. Prišlo to po pár alkoholických nápojoch. Nebola to závislosť," vyjadrila sa študentka dizajnu Hannah. O pol tretej nad ránom sa Penny vrátila domov spolu so svojimi priateľmi. Drogy si rozložili na stole, pripravili všetko ako má byť a užili svoju dávku.

Medička (†21) si myslela,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Keď sa Hannah vrátila okolo piatej ráno domov, videla ešte Penny aj s jej priateľmi sú hore. Priznala sa, že ona sama neužila nič a išla si radšej ľahnúť do postele. Skupinka ľudí spolu s jej sestričkou zostali hore. Odišli až v pondelok ráno. Hannah neskôr našla Penny mŕtvu ležať v posteli. Smrtiaca dávka, ktorú užila, nebola totiž čistá droga. Kokaín bol zmiešaný s Levamisolom, ktorý používajú veterinári pri zabíjaní parazitických červov u koní a kráv. Aj keď sa zdalo, že je všetko v poriadku, organizmus mladej slečny to nezvládol.

Medička (†21) si myslela,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Na vyšetrovaní Pennynej smrti sa zúčastnil aj súdny lekár Michael Singleton, ktorý označil užívanie drog za hlúpy čin. Podľa jeho slov užívajú drogy ľudia, ktorí nemajú ani tušenie, čo to je. "Ja nechcem byť svedkom ďalšieho vyšetrovania smrti mladého človeka, ktorý má prečo žiť, no vykoná absolútnu hlúposť. Prosím, nenechajte smrť Penny Hargreavesovej bez povšimnutia. Poučte sa z tragédie, ktorá sa stala," vyjadril sa Singleton. Podľa jeho slov malo dievča celý život pred sebou a je to veľká tragédia. Penny mala užiť niekoľko pripravených dávok drogy.

Barman videl, ako zákazník hodil dievčaťu do drinku drogu: A toto urobil

Histopatológ Dr. Muamar Al-Mudhaffer sa vyjadril, že príčinou smrti Penny bolo užívanie kokaínu. Priznal aj to, že nenašiel žiadne známky epileptického záchvatu. V jej tele našiel pozostatky liekov proti epilepsii, alkohol a paracetamol. Bez ohľadu na tieto výsledky, súdny lekár tvrdí, že dôvodom smrti mohol byť epileptický záchvat v spánku. Rodina sa k tragédii odmietla vyjadrovať. Jediné čo povedali bolo, že ich Penny opustila tento svet, aby prešla na ten druhý. Tragický odchod sa veľmi hlboko dotkol celej rodiny. "Dotkla sa srdca každého, kto sa s ňou stretol. Bola plná súcitu a milovala život."

Viac o téme: TragédiaDrogySmrť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu