Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Netanjahu chce viac sankcií pre Irán: Dožaduje sa ich v Londýne

Benjamin Netanjahu a Theresa Mayová
Benjamin Netanjahu a Theresa Mayová (Zdroj: TASR/AP)

LONDÝN - Izraelský premiér Benjamin Netanjahu dnes vyzval britskú premiérku Theresu Mayovú, aby rovnako ako americká vláda uvalila na Irán nové sankcie za jeho nedávny raketový test.

Netanjahu a Mayová sa stretli v Londýne na rokovaniach, od ktorých si britská strana sľubovala, že prispejú k posilneniu obchodných vzťahov medzi oboma krajinami po odchode Británie z Európskej únie.

Administratíva prezidenta USA Donalda Trumpa, s ktorou chce britská vláda udržiavať úzke vzťahy, uvalila nové sankcie na vyše 20 iránskych spoločností a jednotlivcov po tom, ako Teherán minulý týždeň otestoval balistickú raketu. Netanjahu na začiatku dnešného stretnutia s Mayovou zdôraznil želanie, aby podobné sankcie uvalili na Irán aj ďalšie krajiny.

"Irán sa usiluje zničiť Izrael, chce dobyť Blízky východ, ohrozuje Európu, ohrozuje Západ, ohrozuje svet. A ponúka jednu provokáciu za druhou... Preto vítam pomoc prezidenta Trumpa v podobe nových sankcií uvalených na Irán. Myslím si, že ďalšie krajiny by mali USA nasledovať, prinajmenšom zodpovedné krajiny," dodal Netanjahu.

Viac o téme: IránBenjamin NetanjahuTheresa Mayová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu