Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ďalšie posily na hraniciach: Srbskú stranu pôjdu chrániť policajti z Maďarska

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

BUDAPEŠŤ - Ďalšie kontingenty policajtov poslalo dnes Maďarsko do Srbska a Macedónska. Podľa agentúry MTI budú tieto jednotky pomáhať pri ochrane hraníc pred ilegálnymi migrantmi.

Zástupca šéfa maďarskej polície Zsolt Halmosi na rozlúčke s kontingentmi v Budapešti povedal, že s nástupom miernejšieho počasia treba rátať s novou výraznou vlnou migrácie. "Do Macedónska posielame už desiaty kontingent a do Srbska štvrtý. Na západobalkánskej trase slúžilo doposiaľ 385 maďarských policajtov," informoval Halmosi, ktorý vyjadril vďaku za to, že príslušníci polície ochotne a dobrovoľne pomáhajú v boji proti ilegálnemu prisťahovalectvu. Obe jednotky - 15-členná a 25-členná - budú podľa jeho slov pri ochrane hraníc v Srbsku a Macedónsku používať vlastné služobné autá, zariadenia pre nočné videnie i termovízne kamery.

Policajný predstaviteľ pripomenul, že migračný tlak síce poklesol, avšak nezanikol. Uplynulý víkend vrátili maďarské hliadky 239 ilegálnych migrantov na druhú stranu maďarsko-srbskej hranice. Pri hraniciach na maďarskej strane zadržali 33 narušiteľov hraníc a vo vnútrozemí Maďarska chytili ďalších 58 cudzincov. V maďarsko-srbskom pohraničí hliadkujú tisíce policajtov v drsných podmienkach, aby každodenne ochránili štátne hranice, dodal Halmosi.

Viac o téme: HraniceImigrantiPolícia Uteenci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu