Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Svet sa ponoril do zimy, v Maďarsku padajú rekordy: Zima ako na Sibíri!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

BUDAPEŠŤ - Maďarskí meteorológovia namerali dnes nadránom v obci Tésa v Peštianskej župe mínus 28,1 stupňa Celzia, čo je denný teplotný rekord, informovala agentúra MTI.

Doterajší najchladnejší 8. január zaznamenali v obci Romhány v Novohradskej župe v roku 1985, keď ortuť teplomera klesla na hodnotu mínus 26,5 stupňa Celzia. Padol aj budapeštiansky denný rekord: na letisku Ferihegy namerali mínus 18,6 stupňa Celzia, pričom rekord 8. januára hlavného mesta - takisto z roku 1985 - bol o jednu desatinu vyšší: mínus 18,5 stupňa Celzia.

Česká republika: Noc priniesla opäť silné mrazy; teraz aj so snehom, ktorý komplikuje dopravu

Teploty v noci nadnes klesli na niekoľkých miestach Českej republiky opäť veľmi nízko, podľa meteorológov sa však extrémy zo sobotnej noci neopakovali, píše webové vydanie denníka Mladá fronta DNES. Výstraha pred silnými mrazmi platí aj naďalej v troch moravských krajoch. Na horách napadlo až šesť centimetrov nového snehu.

Najstudenšia noc bola pravdepodobne v meste Jablunkov v Moravskosliezskom kraji, kde meteorológovia namerali mínus 23,7 stupňa Celzia. Veľmi nízke teploty boli aj v Zlínskom kraji. Tam, ako aj v krajoch Moravskosliezskom a Olomouckom, stále platí výstraha pred silnými mrazmi, čo znamená teploty pod mínus 12 stupňov Celzia, sumarizuje spravodajský server iDNES.cz údaje poskytnuté Českým hydrometeorologickým ústavom (ČHMÚ).

V noci nadnes napadol ďalší sneh predovšetkým na horách v severnej polovici Českej republiky. Sneh ležiaci na cestných komunikáciách však komplikuje dopravu, cestári preto varujú a upozorňujú vodičov, aby jazdili s maximálnou opatrnosťou, konštatuje Mladá fronta DNES.

Viac o téme: ZimaPočasieTeplotaMrázMaďarskoTésa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu