Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Ďalšia dráma v Ankare: Po atentáte na veľvyslanca streľba, cieľom americká ambasáda

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Twitter)

ANKARA - Ďalší útok v Ankare! Streľba na budovy americkej ambasády prišla len niekoľko hodín potom, čo bol zastrelený ruský veľvyslanec Andrej Karlov. Strelec bol zadržaný. Zranený pri tomto incidente nebol nikto. Bežná prevádzka ambasády je dnes pre tento čin uzatvorená.

Neznámy strelec krátko po atentáte na ruského veľvyslanca narobil rozruch pred americkou ambasádou. Muž vytiahol spod kabáta pušku a kým zakročila ochranka ambasády a premohla ho, vystrelil asi osemkrát do vzduchu. Následne nato bol zadržaný. K incidentu prišlo dnes v noci o 3:50 miestneho času (1:50 SEČ). Veľvyslanectvo krátko po incidente potvrdilo, že pri útoku nebola zranená žiadna osoba.

Ďalšia dráma v Ankare:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter)

Podrobnosti streľby nie sú známe. Americká diplomacia sa ale rozhodla pre dnešok uzavrieť bežnú prevádzku ambasády aj konzulátu v Istanbule a v Adane. Bezpečnostná situácia v Turecku je podľa úradov vyhrotená od pondelňajšej vraždy ruského veľvyslanca Andreja Karlova.  

Americká ambasáda sa nachádza cez ulicu priamo oproti Centru moderného umenia, kde došlo k útoku na veľvyslanca. Podľa agentúry AP zatiaľ nie je jasné, či spolu oba incidenty súvisia. 

Viac o téme: Ambasádaútok Turecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu