Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Lajčák sa prihovoril Lavrovovi: Útok na veľvyslanca nemôže ospravedlniť nič

Miroslav Lajčák
Miroslav Lajčák (Zdroj: SITA/AP)

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslav Lajčák kondoloval svojmu ruskému kolegovi Sergejovi Lavrovovi v súvislosti s útokom na ruského veľvyslanca v Ankare Andreja Karlova a odsúdil jeho zavraždenie. Informoval o tom tlačový odbor rezortu diplomacie.

"Správu o atentáte na veľvyslanca Ruskej federácie v Turecku Andreja Karlova prijalo Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR s hlbokým zármutkom. Sme šokovaní a zhrození týmto činom. Ide o bezprecedentný akt násilia, ktorý dôrazne odsudzujeme. Nič nemôže ospravedlniť útok na veľvyslanca. Diplomati sú tí, ktorí sa snažia o zachovanie mieru, nie o násilie. Naša úprimná sústrasť patrí jeho rodine a najbližším," uviedlo ministerstvo.

Ruského veľvyslanca v Turecku Andreja Karlova v pondelok (19.12.) postrelil 22-ročný policajt na výstave fotografií v Centre moderného umenia v Ankare. Zraneniam podľahol. K útoku došlo počas otvorenia výstavy s názvom Rusko očami Turkov. Polícia útočníka pri následnom zásahu zastrelila. Podľa svedkov, na ktorých sa odvolala ruská agentúra TASS, muž strieľal na 62-ročného veľvyslanca zozadu, keď dokončil otvárací príhovor. 

Viac o téme: Miroslav Lajčák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu