Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Českom otriasa záhadná smrť Elišky (†1): Po očkovaní proti osýpkam zaspala a už sa nezobudila

Mama s Eliškou. Zobraziť galériu (2)
Mama s Eliškou. (Zdroj: Facebook/Terry Přikrylová)

VACENOVICE - Česko znepokojil prípad záhadného úmrtia 16-mesačného bábätka. Eliška mala zomrieť v rovnaký deň, ako ju lekári zaočkovali proti osýpkam. Dcérku mama uložila do postieľky, aby si pospala. O pár hodín s hrôzou zistila, že je mŕtva.

Desivý prípad sa odohral v hodonínskej obci Vacenovice a aktuálne sa ním zaoberá polícia. O úmrtí dcérky sa zdecimovaná mama zmienila aj na Facebooku, kde napísala: „Bola na očkovaní vakcínou Priorix. Dopoludnia bola unavená, tak zaspala, spala dve a pol hodiny zhruba. Potom sa zobudila a ja som jej zmerala teplotu a dala obed. Chcela mliečko, tak som jej ho dala a zaspala. Otočila sa na bruško a noštekom do duchny, tak som ju nechala spať ... Potom som tam došla a ona nedýchala. Išla som po pomoc a ona už nedýchala. Vraj som ju našla mŕtvu,“ napísala na Facebook mama Elišky.

Škandál v českej nemocnici: Syn uveril ľudovým liečiteľom, otca tajne pripravil o život

Ako uvádza TN.cz, téma očkovania a zdravotných komplikácií, ktoré po ňom môžu nastať, je pre matky často diskutovanou témou. Mnohé z nich takisto počuli o tzv. syndróme náhleho úmrtia dojčiat, ktoré je pomerne zriedkavým fenoménom a mohlo by súvisieť aj so smrťou Elišky. Týka sa približne 0,22 z 1000 detí a v Česku sa takýchto prípadov vyskytuje asi 25 ročne. Lekári tento jav nevedia vysvetliť.

Českom otriasa záhadná smrť
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Terry Přikrylová)

Zbierka na poslednú rozlúčku

O tragickom prípade hovoria celé Vacenovice. Podľa viceprimátora obce Františka Nováka zatiaľ verziu s očkovaním nikto nepotvrdil a obcou sa šíri ako fáma. „Nevie sa, prečo umrela, to sa vyšetruje. V obci je pre ňu vyhlásená zbierka,“ uviedol Novák.

Obyvatelia Vacenovíc sa mladej mame, ktorá nemá dostatok finančných prostriedkov na poslednú rozlúčku, rozhodli pomôcť a zorganizovali pre ňu verejnú zbierku. Podľa jej organizátorky sa mama Elišky po nevysvetliteľnej smrti dcérky nervovo zrútila.

Českom otriasa záhadná smrť
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Jamajos Jamajka)

Viac o téme: OčkovanieOsýpkyEliška
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu