Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Škandál v českej nemocnici: Syn uveril ľudovým liečiteľom, otca tajne pripravil o život

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA – Personál Fakultnej nemocnice Motol sa ešte nespamätal zo smrti onkologického pacienta, ktorému syn vymenil infúziu s liečivom. Pravdepodobne tak urobil preto, lebo uveril šarlatánskym liečebným postupom a do žíl otcovi vpustil celkom inú látku.

Pražskí policajti vyšetrujú desivý prípad z Fakultnej nemocnice Motol, kde syn vymenil svojmu ťažko chorému otcovi infúziu s liečivom za neznámu látku. Muž krátko nato zomrel, informovala ČT24. Vyšetrovatelia aktuálne čakajú na výsledky súdnej pitvy a toxikológie.

ROZHOVOR s lovcom šarlatánov: Slováci veria pochybným teóriám a chémie sa prehnane boja!

Podľa odborníkov išlo pravdepodobne o neškodnú infúziu s vysokou dávkou vitamínu C, ktorý lekári považujú za toxický. Navyše, až do mája ho na niektorých klinikách používali ako doplnkovú liečbu až do zákazu českého Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv. Keby však chorý muž dostal správnu infúziu, prípad nemusel skončiť letálne. 

Liečiteľom veria aj Slováci

S podobnými prípadmi sa stretávajú aj lekári na Slovensku. Príkladom je doktor Maroš Rudnay, známy ako „Lovec šarlatánov“. Podľa jeho slov podlieha množstvo Slovákov rôznym módnym vlnám, ktoré diktujú všelijaké detoxikácie či propagujú extrémnejšie výživové smery. Obrovským problémom je napríklad samoliečiteľské užívanie bielidiel, ktoré sa môže skončiť smrťou.

Najhorším dôsledkom šarlatánskej liečby je podľa Rudnaya práve odmietanie klasickej medicíny – a to práve pri rakovine, keď je potrebná včasná diagnostika a pomoc. Ďalším vypuklým problémom Slovákov je odmietanie očkovania detí zo strany rodičov. Prispieva k tomu, že do Európy sa vracajú zabudnuté a nebezpečné choroby.

Viac o téme: RakovinaInfúziaVitamín CNemocnica Motol
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu