Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Amerikou otriasla zbytočná smrť 12-ročnej školáčky: Jej mama zanechala všetkým rodičom ODKAZ

Piper Loweryová
Piper Loweryová (Zdroj: Twitter)

TACOMA - Ameriku zasiahol prípad 12-ročnej školáčky, ktorá zomrela na jednu z najbežnejších chorôb. Paradoxom je, že stačilo málo a dievča mohlo žiť. Ako totiž vysvitlo, školáčka odmietla očkovanie – z dôvodu, ktorý naháňa hrôzu nejednému z nás.

Piper Loweryová zomrela na chrípku, pretože sa bála očkovania. Ihly jej naháňali neuveriteľný strach, čo jej mama rešpektovala. Veď je to „len“ očkovanie proti chrípke, povedala si Pegy Loweryová v duchu. V januári tohto roka to však trpko oľutovala, keď jej dcéra v nemocnici vysilená padla do náručia a o tri hodiny zomrela.

Študentke (†21) bolo zle, myslela si, že má len opicu z predošlej noci: Do pár hodín bola mŕtva

Hoci rodičia vedeli o chrípke dieťaťa, neuvedomovali si, že je to vážne. Piper sa nakazila smrtiacim kmeňom chrípky H1N1, prasacou chrípkou, ktorá jej napadla obličky. Teraz, takmer rok od tragickej smrti dcéry, sa Pegy Loweryová rozhodla varovať ostatných rodičov, ktorí váhajú s očkovaním svojich detí. Hoci Piper dostala antibiotiká, nepomohli jej, uviedol portál Cbsnews.com.

Mama Piper sa spojila s nadáciou Fight the Flu Foundation, ktorá bojuje proti chrípke aj pomocou osvety. Chce, aby dedičstvo jej dcéry žilo aspoň prostredníctvom povedomia o tejto nákazlivej chorobe. Rodičia by podľa nej mali vedieť, že sa jej dá predchádzať. Podľa Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb vakcína znižuje riziko spojené s chrípkou o 74 percent, preukázala štúdia z roku 2014.

...

Viac o téme: ChrípkaOčkovaniePiper Lowery
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu