Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Putinove hrozby naberajú na obrátkach: Technika ako zo slávneho filmu Terminátor

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Malo by to byť prekvapivé, keď sa prezident krajiny sám označí za Terminátora, ak ale ide o ruského prezidenta Vladimira Putina, prekvapujúce to až tak nie je.

Putin sa zdanlivo pripravuje na svetovú vojnu. Cvičenia, ktoré prebiehali v posledných dňoch boli zameraná na evakuačné postupy. Už teraz majú jeho najvyšší vojenskí vedci dostatok práce. Venujú sa robotickému humanoidnému bojovému tanku, ktorý sa nazýva Špecialista. V porovnaní Špecialistu s Hunter Killerom zo slávneho filmu Terminátor ide o veľmi veľkú podobnosť.

Plány robo-tanku boli odhalené Ministerstvom obrany, ktoré je ústredným vedecko-výskumným testovacím strediskom pre robotiku. Podľa zverejnených informácií pôjde o päť metrov dlhý, dva metre vysoký a 1,8 tony vážiaci stroj. Tieto údaje prezrádzajú, že bojový robot bude nadmerne veľký.

Veľká výzva Putina pre novú Dumu: Najdôležitejšia podmienka pre nezávislosť Ruska!

Správy naznačujú, že robot bude využiteľný na zneškodňovanie bômb, a taktiež na vykonávanie kontroly zdravotného stavu zranených vojakov. Dokáže kontrolovať ich krvný tlak, teplotu a následne informovať šéfov, ktorí na základe týchto poznatkov rozhodnú, či je vojak schopný bojovať ďalej alebo potrebuje pomoc.

O stave robota a jeho úspešnosti informoval hovorca ministerstva obrany: "Stroj úspešne absolvoval sériu rôznych skúšok v južnom Rusku, a momentálne je používaný v život ohrozujúcich situáciách."

Viac o téme: RobotCvičenieVojnaRuskoPutin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu