Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ďalší dôkaz, že veľká vojna je blízko? Moskva vydala podivné nariadenie, vráťte sa domov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

MOSKVA - Rusi sa obávajú najhoršieho. Po najnovšom zvláštnom nariadení Moskvy sa zdá, že ide do tuhého. Je to tichý dôkaz, že by sa mohlo schyľovať k veľkej vojne? To je otázka, ktorá teraz Rusom vŕta v hlave Rusov ako zhubný červ.

Ruskí vysokopostavení úradníci podľa ruských médií údajne dostali oficiálne nariadenie, aby svojich príbuzných bezodkladne poslali späť do vlasti, na čo ruskí občania reagovali zmätene a posmešne. Tí, ktorí nikam necestovali, majú ostať doma. Schyľuje sa k veľkej vojne?

Putinove hrozby naberajú na obrátkach: Technika ako zo slávneho filmu Terminátor

Naradenie totiž prišlo v čase, keď visí vo vzduchu myšlienka o vojne medzi Ruskom a Západom. Navyše, do strašidelných úvah vstupuje aj sýrska kríza. Iba pred pár dňami ľudí znepokojili správy o presune ruských balistických rakiet bližšie k hraniciam Poľska.

Presun balistických rakiet

Ľudí vydesilo aj to, že Putin zrušil plánovanú návštevu Francúzska v čase zúrivých debát o úlohe Moskvy v sýrskom konflikte a potom vysvitlo, že Kremeľ presunul balistické rakety schopné niesť jadrové strely. Ruský politický analytik Stanislav Belkovsky varoval, že ide o balík opatrení, pomocou ktorých sa elity pripravujú na „veľkú vojnu“.

Ruské ministerstvo obrany 8. októbra potvrdilo presun raketových systémov Iskander, schopných niesť jadrové hlavice, do Kaliningradskej oblasti. Hovorca ministerstva podľa agentúry TASS uviedol, že nejde o nič neobvyklé; Iskandery sa v minulosti do tejto časti Ruska presúvali a ďalej budú presúvať v rámci bojovej prípravy. Susedná Litva však vyjadrila obavy z toho, že Rusko robí v oblasti vojenské cvičenie a Varšava označila počínanie Ruska za alarmujúce.

 

Viac o téme: PutinMoskvaVeľká vojna
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu