Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Netradičný darček Putina čínskemu prezidentovi: Doniesol mu to, čo miluje

Vladimir Putin a Si Ťin-pching rokujú.
Vladimir Putin a Si Ťin-pching rokujú. (Zdroj: SITA)

PEKING - Ruský prezident Vladimír Putin priviezol svojmu čínskemu náprotivkovi Si Ťin-pching na dvojdňový summit skupiny najväčších svetových ekonomík G20 darček v podobe krabice ruskej zmrzliny, ktorú vraj čínsky vodca miluje.

"Sľúbil som vám zmrzlinu priviezť - a vzal som celú krabicu," povedal Putin na úvod dnešného bilaterálneho stretnutia v rezidencii čínskeho prezidenta.

"Pri každej ceste do Ruska vždy prosím, aby mi kúpili ruskú zmrzlinu a potom ju doma jeme. Máte lepšiu smotanu, a preto je vaša zmrzlina mimoriadne dobrá. Ja ju milujem. Ďakujem za láskavosť," vyhlásil Si.

Nie je známe, akú príchuť mala zmrzlina pre čínskeho vodcu. Klasickú ruskú zmrzlinu ale predstavuje "plombir", čiže smotanová so zvlášť vysokým obsahom mliečneho tuku. Aj tá ale môže byť napríklad karamelová, čokoládová či s hrozienkami.

Čínsky prezident sa každopádne vyslovil za "ďalšie posilnenie spolupráce vo všetkých oblastiach, ako aj pre vzájomnú politickú podporu"Podľa ruských novinárov si čínski podnikatelia na ekonomickom fóre vo Vladivostoku sťažovali, že ruskú zmrzlinu doma nezoženú.

Viac o téme: Vladimir Putin a Si Ťin-pching
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu