Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Slováci, pozor na plavky! Chorváti zaviedli ďalšie zákazy pre turistov, hrozia pokutami

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - Chorvátske mestá zavádzajú nové pravidlá pre turistov. Nielen mesto Split, po novom už aj ďalšia obľúbená turistická destinácia. Nový poriadok platí aj v meste Dubrovnik. Turisti, ktorí sa rozhodnú zavítať do tohto mesta na juh Chorvátska, si budú musieť dať veľký pozor, aby nedostali pokutu.

Nové pravidlá pre turistov v chorvátskom Dubrovníku už začali platiť. Informujú o tom chorvátske médiá. Dubrovník je pritom veľmi obľúbená destinácia nielen mnohých Slovákov. Mesto sa rozhodlo zakročiť proti nevhodnému správaniu v centre lokality, preto vydalo nové pravidlá pre turistov.

Po novom tak v centre mesta nemôžete chodiť v plavkách, premávať tadiaľ na motorových vozidlách, odhadzovať cigarety na zem či držať si svojho miláčika na vodítku. Podľa zástupcu primátora Željka Raguza dalo mesto vyrobiť informačné tabule v chorváčtine aj v angličtine, aby informovalo turistov.

Slováci, pozor na plavky!
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Za promenádovanie sa v plavkách môžete dostať v Dubrovníku pokutu päťsto až tisíc kún, čo je v prepočte od 70 do 135 eur. Novými pravidlami chcú miestne autority vynútiť poriadok a úctu k pamiatkam mesta.

Nielen Dubrovník, ale aj Split

Prednedávnom sme informovali, že nové povinnosti pre turistov zavádza aj chorvátsky Split. Konkrétne ide o pokutu za promenádovanie sa polonahý či iba v plavkách v centre mesta. Rozhodol o tom miestny mestský úrad, ktorý bude udeľovať pokuty za porušenie "pravidiel slušnosti". Za prehrešky sa budú platiť pokuty ,ktoré sa môžu pohybovať od 70 eur (500 kún) do približne 135 eur (1 000 kún). Z tohto dôvodu budú po Splite rozmiestnené aj varovné značky rovnako ako v Dubrovniku.

Viac o téme: ZmenaZákazZákonyChorvátsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu