Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Nové fakty v prípade dievčatka (†3), ktoré vypadlo z idúceho vlaku: Z tohto ide hrôza

Nešťastie vo vlaku Zobraziť galériu (2)
Nešťastie vo vlaku (Zdroj: Foto: ZZS Olomouckého kraja)

OLOMOUC - Smrť trojročného dievčatka, ktoré v nedeľu popoludní zomrelo po páde z idúceho vlaku neďaleko železničnej stanice Štěpánov pri Olomouci, otriasla širokou verejnosťou. Polícia prípad vyšetruje pre podozrenie z usmrtenia z nedbanlivosti. Objavili sa informácie, že dievčatko vypadlo cez dvere.

Nedeľná tragédia sa stala blízko obce Hlušovice. Dieťa vypadlo z rýchlika idúceho smerom na Prahu. Zomrelo na mieste, záchranári už dievčatku nemohli pomôcť. Ako sa tragédia stala, zatiaľ kriminalisti nechcú upresniť. Podľa prvotných infromácií dievčatko vypadlo cez okno. Televízia Nova informuje, že rodičia išli s dievčatkom na toaletu. Keď prechádzali okolo dverí, dieťa cez ne nešťastne vypadlo, pretože neboli dobre zaistené. 


Prečítajte si aj:

VIDEO Obrovská tragédia cestou vlakom do Prahy: Počas jazdy vypadlo dievčatko (†3)


"Kriminalisti začali úkony trestného konania pre podozrenie zo spáchania prečinu usmrtenia z nedbanlivosti, z ktorého je teraz podozrivý neznámy páchateľ. Príčiny a okolnosti tejto tragickej udalosti sú predmetom ďalšieho policajného preverovania," uviedla policajná hovorkyňa Marie Štrbáková.

Podľa hovorcu Železničnej inšpekcie Martina Drápala zatiaľ nie je jasné, ako k tragédii došlo. "Prvotná informácia bola, že dieťa pravdepodobne vypadlo z okna. Neskôr sme spresnili, že nie je zrejmé, či to bolo z okna alebo z dverí. Vyšetrovanie stále pokračuje, zatiaľ to nie je jasné," povedal Drápal.

Nové fakty v prípade
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: ZZS Olomouckého kraja)

Podobné nešťastie spred desiatich rokov

Podobné nešťastie sa stalo takmer presne pred desiatimi rokmi zhruba o päť kilometrov ďalej pri obci Střeň na Olomoucku. Vtedy vypadol z vlaku päťročný chlapček, zomrel na následky mnohopočetných poranení. Matke sa stratil po tom, čo odišiel v idúcom vlaku sám na toaletu. Jeho telo našli policajti zhruba po týždni, keď v rojnici prehľadávali približne dvadsaťkilometrový úsek po oboch stranách vlakového koľajiska smerom od Štěpánova do Moravičan. Matku nakoniec súd potrestal podmienkou. Podľa neho sa dopustila ublíženia na zdraví z nedbanlivosti, keď nechala chlapca behať po vlaku bez dozoru.

 

Viac o téme: TragédiaVlakDievčatkoOlomouc
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu