Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Hra Pokémon Go pobláznila svet: V USA sa to rozhodli využiť, izraelská armáda ju zakázala

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

MUNCIE - Zvierací útulok v meste Muncie v americkom štáte Indiana žiada hráčov hry Pokémon Go, aby si vzali na prechádzku ľubovoľného psa a popritom hľadali po uliciach digitálne príšery vo svojich smartfónoch.

Nápad dostal Phil Peckinpaugh, riaditeľ zvieracieho útulku v Muncie. Všimol si ľudí, ako sa potulujú v okolí a hrajú návykovú hru. Vtedy mu napadlo, že "by bolo skvelé", keby mal na tejto prechádzke každý z nich pri sebe psa. Peckinpaugh zverejnil svoj nápad na Facebooku a vyzval ľudí, aby prišli do ich útulku na recepciu a povedali, že si prišli po "pokémonie psy". Jeho odkaz na Facebooku sa začal rýchlo šíriť, uviedla dnes tlačová agentúra AP. 

"Toto je vynikajúci spôsob, ako získať ďalších dobrovoľníkov a ako pomôcť psom, aby mali pohyb, ktorý tak veľmi potrebujú," povedala Adrienne Westová, ktorá sa 45 minút viezla autom z mestečka Upland, len aby mohla ísť von s trojročnou sučkou pitbulla menom Maya a zároveň sa snažiť chytiť pokémoniu postavičku larvy. 

Peckinpaugh oznámil, že už kúpil 20 nových vodiacich remienkov, pretože stúpol záujem - stredajšiu výzvu zaznamenalo 73 hráčov "Pokémonov", ktorí prišli vziať psov na prechádzku. Jeden zo záujemcov si psa dokonca osvojil. "Dúfam, že táto hra Pokémon Go nebude trvať len pár týždňov," uviedol riaditeľ Peckinpaugh. "Dúfam, že útulok sa stane navštevovaným miestom," dodal. 

Izraelská armáda zakázala vojakom hrať novú hru 

Izraelská armáda zakázala vojakom hrať novú hru pre smartfóny s názvom Pokémon Go na vojenských základniach. Oznámil to vo štvrtok hovorca izraelského ministerstva zahraničných vecí Emmanuel Nahšon. Ministerstvo tiež nariadilo diplomatom a zamestnancom veľvyslanectiev, aby túto hru nehrali ani na ambasádach.

Pokémon Go je hra vo virtuálnej realite, ktorá sa stala senzáciou od jej uvedenia na trh začiatkom júla, stihla však už vyvolať aj kritiku - hráči sa pri nej totiž potulujú v riskantných oblastiach, len preto, aby splnili úlohu hry. Hráči používajú kamery vo svojich smartfónoch a hľadajú nimi virtuálne postavičky, ktoré akoby sa ukrývali v skutočnom svete. Tam ich umiestnili tvorcovia hry.

Izraelská armáda zakázala hru "z obáv, že na verejnosť uniknú citlivé vojenské informácie, napríklad zábery zo základní alebo ich lokalita". Rizikom je práve aplikácia na použitie kamier v smartfónoch pri hraní hry, uviedla armáda vo vyhlásení. "Musíme byť opatrní z bezpečnostných dôvodov," dodal hovorca ministerstva Nahšon, ktorého citovala tlačová agentúra DPA.

Viac o téme: útulokIndianaPokémon GoMuncie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu