Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Bývalý veliteľ NATO predpovedá, že v roku 2017 sa rozhorí jadrová vojna Ruska so Západom

Bude za vojnou stáť Vladimir Putin? Zobraziť galériu (2)
Bude za vojnou stáť Vladimir Putin? (Zdroj: thinkstock.com, SIT/AP)

LONDÝN - Bývalý vrchný veliteľ NATO verí, že Veľká Británia by mohla byť o rok zapojená do jadrovej vojny s Ruskom. Sir Alexander Richard Shirreff, ktorý je tiež britským armádnym generálom, toto šokujúce tvrdenie prezentoval vo svojej novej knihe s názvom "2017 Vojna s Ruskom". Možnosť mieru vraj navždy pochoval konflikt na Kryme.

Veliteľ NATO v Európe to vyhlásil prvýkrát na plné ústa: Vieme, kto živí utečeneckú krízu!

"Nemajte ilúzie - vojenská stratégia Moskvy má v sebe pevne ukotvené použitie jadrových zbraní," píše sa podľa portálu thesun.co.uk v knihe. Jej autor taktiež prehlasuje, že NATO chýba vojenské vybavenie, ktoré by zodpovedalo jeho ruskému náprotivku.

Shireff špekuluje o situácii, kedy Rusko rozšíri svoje územia na východe Ukrajiny a vytvorí pozemný koridor na Krym, ktorý mu pomôže k invázii do pobaltských štátov.

Alexander Richard Shirreff
Zobraziť galériu (2)
Alexander Richard Shirreff  (Zdroj: gcsp.ch)

Taktiež je presvedčený, že Rusko sa cíti byť obklolesené NATO - skupinou 28 členských štátov po celej Severnej Amerike a Európe, ktoré pripravili systém kolektívnej obrany.

Simulácia útoku Ruska dopadla pre východ Európy katastrofou: Odplata NATO by bola hrozivá!

Shirreff bol zástupcom vrchného veliteľa spojeneckých síl v Európe v rokoch 2011 až 2014 a týmito šokujúcimi predpoveďami riskuje svoju reputáciu. Hovorí, že ruský prezident Vladimír Putin je najnebezpečnejší nepriateľ Západu, a verí, že jeho ambície možno zastaviť len v prípade, že sa Západ prebudí a prijme opatrenia, aby zabránil možnej vojne.

Viac o téme: Vladimir PutinJadrová vojnaAlexander Richard ShirreffNukleárna vojnaNAT
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu