Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Teroristi Daeš opäť udreli: VIDEO V Iraku sa odpálila skupina samovražedných atentátnikov

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ANBAR - Len včera otriasla svetom správa o brutálnej poprave futbalových fanúšikov v Iraku, dnes terorisi Daeš udreli opäť. Cez desať samovražedných atentátnikov pri útoku na obytný komplex v irackej provincii Anbar zabilo šesť ľudí.

Oznámila to polícia v meste Ámirijja Fallúdža, ktoré bolo dejiskom útoku. Podľa policajného veliteľa sa dostalo skoro ráno do komplexu najmenej 14 samovražedných atentátnikov. V objekte je okrem bytov aj policajné stanice a vládne úrady.

Päť z atentátnikov odpálením náloží zabilo iba seba, keď sa dostali do paľby s policajtmi a vojakmi, spresnil policajný veliteľ. Zvyšní sa poschovávali vnútri a neskôr sa ich podarilo nájsť a zabiť. Pri incidente ale prišlo o život päť zasahujúcich vojakov a jeden civilista. Zranenie utrpelo 18 osôb.


Prečítajte si aj:

VIDEO Otrasný masaker futbalových fanúšikov Real Madrid: Daeš zaútočil v kaviarni, 14 mŕtvych!


Ámirijja Fallúdža leží južne od väčšieho mesta Fallúdža, ktorá je teraz baštou radikálov Daeš v provincii Anbar. V Anbar prišiel Daeš o provinčné stredisko Ramadi, ale časť provincie má stále pod kontrolou. Na nedávnu stratu územia zareagoval niekoľkými atentátmi, ktoré pácha aj v Bagdade. Tento týždeň pri nich zomrelo vyše 100 ľudí.

Iracká armáda proti útokom Daeš

Na videu vidieť maskovaného bojovníka. Na internete sa objavilo práve dnes, keď v Anbare udreli samovražední atentátnici.

Viac o téme: AtentátniciIrakDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu