Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Daeš neustále plánuje nové agresie: Tajná služba im prekazila veľký útok

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Twitter)

MOGADIŠO - Somálskym bezpečnostným zložkám sa podarilo predísť veľkému útoku, ktorý údajne pripravovali militanti z organizácie Daeš. S odvolaním sa na nemenovaný zdroj z tamojšej tajnej služby o tom dnes informovala agentúra DPA.

Somálska tajná služba NISA objavila podľa slov zdroja ešte v sobotu večer v dome neďaleko prezidentského paláca v metropole Mogadišo auto so siedmimi notebookmi a množstvom výbušnín. 
Pri zásahu tajná služba zároveň zadržala podozrivého muža, pravdepodobne člena Daeš. Našla tiež vlajku Daeš a niekoľko listov napísaných v mene tejto teroristickej organizácie. Tamojšia vláda sa na základe zistených dôkazov domnieva, že extrémisti plánovali "zasiahnuť civilné miesta ale aj vládne zariadenia"

Somálska odnož Daešu so základňou v poloautonómej oblasti Puntland sa oddelila od extrémistickej skupiny aš-Šabáb v októbri 2015. Nedávno sa priznala k zodpovednosti za dva útoky na vojakov misie Africkej únie v Somálsku (AMISOM), ku ktorým došlo minulý mesiac v somálskom regióne Shabelle. 

Viac o téme: SomálskoMogadišoDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu