Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Izrael sa ocitol pod paľbou: Blesková odpoveď armády

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

JERUZALEM - Izraelská armáda oznámila, že dnes ráno podnikla ďalší útok na ciele patriace militantnému hnutiu Hamas v reakcii na raketu odpálenú extrémistami do Izraela, napísala agentúra AP.

Varovné sirény sa v južnom Izraeli rozozneli dnes ráno, aby varovali pred blížiacou sa raketou, uviedla izraelská armáda s tým, že následne podnikla odvetné opatrenia. Strela zasiahla otvorené územie a nikoho nezranila.

K dnešnej paľbe došlo po niekoľkých dňoch eskalujúceho napätia, počas ktorého sa izraelskí vojaci stali viackrát terčom raketových a mínometných útokov vedených z palestínskej strany. Počet obetí ani zranených bezprostredne známy nebol. 

Prvé incidenty tohto druhu boli zaznamenané už v utorok a v stredu sa ostreľovanie výrazne zintenzívnilo. Izraelská strana naň reagovala paľbou z tankov a potom pristúpila k úderom zo vzduchu. Ďalšia výmena sa odohrala v piatok. Počet útokov z palestínskej strany vzrástol po tom, čo izraelská armáda vo štvrtok oznámila, že objavila nový pašerácky tunel z pásma Gazy do Izraela.

Viac o téme: útok IzraelHamas
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu