Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Sexuálny horor v utečeneckom tábore: Mladý Afganec znásilnil v pivnici zamestnankyňu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRUSEL – Afganského žiadateľa o azyl (16) zadržali v Belgicku pre podozrenie, že v pivnici záchytného centra miestnej organizácie Červeného kríža v Menene znásilnil zamestnankyňu spoločnosti zásobujúcej zariadenie potravinami. Potvrdili to v piatok miestne úrady.

Sexuálna otrokyňa unikla zo spárov Daeš: Spoveď o hrozných momentoch, keď vyvraždili jej rodinu

Dôvodne podozrivý tínedžer podľa informácií internetového vydania denníka La Libre Belgique sledoval ženu smerujúcu do pivnice, najskôr ju verbálne urážal a následne znásilnil. Žena podala vo veci trestné oznámenie, zadržaný sa k útoku priznal.

V záchytných centrách belgického Červeného kríža nedošlo podľa zdrojov organizácie v uplynulom štvrťstoročí k podobnému incidentu. Hovorkyňa flámskeho Červeného kríža An Luitenová informovala, že iba pred dvoma týždňami usporiadali kurz o správnom prístupe k ženám, na ktorom sa zadržaný zúčastnil.

Väčšina podozrivých z útokov v Kolíne sú utečenci

Väčšina z podozrivých, ktorých vyšetrujú kvôli silvestrovským útokom v Kolíne nad Rýnom, sú utečenci. Povedal to tento týždeň kolínsky prokurátor Ulrich Bremer agentúre AP. Agentúra DPA neskôr doplnila, že okrem uchádzačov o azyl ide tiež o ľudí, ktorí sa zdržujú v Nemecku ilegálne. Podľa Bremera polícia zatiaľ identifikovala 73 podozrivých, z ktorých väčšina je zo severnej Afriky. Celkovo bolo kvôli silvestrovskému incidentu prijatých 1075 trestných oznámení, z toho 467 činov sexuálnej povahy, vrátane znásilnenia.

"Veľká väčšina osôb spadá do kategórie utečenca," povedal Bremer agentúre AP a označil za úplný nezmysel niektoré predchádzajúce informácie, že len traja z podozrivých sú utečenci. Bremer dodal, že väčšina z doteraz vyšetrovaných sú ľudia, ktorí buď už o azyl požiadali či oň požiadať chcú, a ľudia, ktorí sú v krajine ilegálne. Podľa štátneho zástupcu je medzi podozrivými 30 Maročanov, 27 Alžírčanov, štyria Iračania, traja Nemci, traja Sýrčania, traja Tunisania, jeden Líbyjčan, jeden Iránec a jeden občan Čiernej Hory, napísala AP.

Viac o téme: ZnásilnenieAfganistanBelgicko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu